Državna subvencija za priplodna grla

16.08.2023

09:39

0

Autor: 24sedam

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je javni poziv za podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku kvalitetnih priplodnih grla

Državna subvencija za priplodna grla
Ilustracija - Copyright Profimedia

Srpski farmeri imaju novu priliku da uz pomoć države unaprede proizvodnju nabavkom kvalitetnih priplodnih grla. Ministarstvo poljoprivrede je raspisalo konkurs koji traje do 15. septembra.

Podsticaji se odnose na nabavku kvalitetnih priplodnih grla goveda, ovaca i koza i svinja, kao i pčelinjih matica.

Životinja koja je predmet zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje treba da bude  obeležena i registrovana u skladu sa zakonom kojim se uređuje veterina i da ima pedigre, odnosno uverenje o poreklu, u skladu sa zakonom kojim se uređuje stočarstvo, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Najviši ukupni iznos podsticaja koji podnosilac može da ostvari po zahtevu za jednu kalendarsku godinu iznosi: 3.000.000 dinara - za nabavku kvalitetnih priplodnih grla ovaca i koza, svinja i pčelinjih matica, 5.000.000 dinara - za nabavku kvalitetnih priplodnih grla goveda (junica tovnih rasa, junica mlečnih i kombinovanih rasa, bikova tovnih rasa uzrasta, steonih junica) i 10.000.000 dinara - za nabavku kvalitetnih priplodnih grla goveda (bikova mlečnih i kombinovanih rasa).

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike