Kupite mašinu uz državnu pomoć: Konkurs Ministarstva poljoprivrede

07.08.2023

16:30

0

Autor: 24sedam

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je danas javni poziv za podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva

Kupite mašinu uz državnu pomoć: Konkurs Ministarstva poljoprivrede
Mašina koja menja pet do deset radnika - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Poljoprivrednici mogu da se prijave za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura na konkursu koji traje do 7. septembra 2023. godine.

Podsticaji obuhvataju investicije i nabavku novih mašina i opreme za: primarnu proizvodnju biljnih kultura u zaštićenom prostoru, primarnu proizvodnju voća i grožđa, primarnu proizvodnju povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilja, ubiranje voća, grožđa, povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilja.

Podsticaji se odnose i na primarnu proizvodnju žitarica, industrijskog i krmnog bilja, obradu zemljišta, zaštitu biljaka od bolesti, korova i štetočina, prihranjivanje/đubrenje i transport primarnih poljoprivrednih proizvoda i navodnjavanje biljnih kultura, navodi se na sajtu Ministarstva poljoprivrede.

Dodaje se da je najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari u jednoj kalendarskoj godini 800.000 dinara.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike