Prijavljivanje za premiju za mleko za drugi kvartal kreće danas

03.07.2023

15:43

0

Ukupno povećanje iznosiće tri milijarde dinara

Prijavljivanje za premiju za mleko za drugi kvartal kreće danas
Mleko - Copyright Pixabay

Javni poziv za premiju za mleko za drugi kvartal raspisan je danas i prijave se mogu podneti do 3. avgusta.

Prijave za premiju za mleko se podnose kao i do sada, preko mlekara, a postoji i mogućnost neposrednog prijavljivanja primarnih proizvođača. Ministarstvo poljoprivede podseća da je premija po litri predatog mleka povećana i da će za ovaj kvartal iznositi 19 dinara. 

Podsetimo, Vlada Republike Srbije usvojila je na sednici 18. maja više izmenjenih uredbi koje se odnose na poljoprivredu, a tiču se subvencija po grlu stoke i povećanja prelevmana i premija za mleko. 

Tada je odlučeno da će premije za mleko biti povećane sa 15 na 19 dinara po litru u drugom, trećem i četvrtom kvartalu 2023. godine, a ukupno povećanje će iznositi tri milijarde dinara. Ukupan iznos za premije za mleko u ovoj godini biće 15 milijardi dinara.  

Takođe, izmenama više uredbi, pored ostalog, prelevmani za sireve i ostale proizvode biće povećani na 300 dinara, ali i uvedeni prelevmani na evaporisano mleko u iznosu od 300 dinara.

Podignute su i subvencije po grlu za priplodne mlečne krave i to sa 30.000 na 40.000 dinara, a subvencije će biti isplaćene po javnom pozivu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike