Prilika za paore: Zrenjanin daje oranice u zakup

21.02.2022

11:40

0

Autor: 24sedam

Grad Zrenjanin je raspisao oglas za davanje u zakup i na korišćenje 7.700 hektara poljoprivrednog zemljišta

Prilika za paore: Zrenjanin daje oranice u zakup
Copyright Foto:Pixabay/ ykaiavu

Zrenjanin daje 7.700 hektara državne zemlje u zakup u prvom krugu ponude, na period od jedne i 15 godina, po početnoj ceni od 5.300 do 201.514 dinara (45 do 1.714 evra) po hektaru.

Paori imaju priliku da dođu do kvalitetne zemlje, ali moraju da požure, jer je rok za oglas neobično kratak. Rok za prijavljivanje i podnošenje dokumentacije u aplikaciju je do 25. februara do 12 sati.

Kako je navedeno u oglasu, početna cena za hektar u delovima katastarske opštine Knićanin je 5.300 dinara, u Tarašu blizu 6.000 dinara, u Zrenjaninu oko 65.000 dinara, a najviša u Mihalovu za zakup zemljišta na 15 godina - 201.514 dinara.

Raspisan je i oglas za javnu licitaciju u prvom krugu za davanje u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u gradu Zrenjaninu po godišnjem programu zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na parcelama koje su predmet raskinutih ugovora.

Uvid u dokumentaciju - grafički pregled katastarskih parcela, moguć je u zgradi Gradske kuće u Odseku za poljoprivredu, svakog radnog dana od devet do 12 časova, kao i na internet stranici Uprave za poljoprivredno zemljište.

Postupak javnog nadmetanja biće sproveden elektronskim putem, preko veb-aplikacije koja se nalazi na zvaničnoj veb-prezentaciji Uprave za poljoprivredno zemljište.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike