Doneta odluka: Besplatan javni prevoz za jednu grupu građana

29.11.2021

11:45

0

Autor: 24sedam

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je rekao da će, kada je reč o javnom gradskom prevozu, biti uređene okretnice autobusa u prestonici

Doneta odluka: Besplatan javni prevoz za jednu grupu građana
Copyright M.M./ATAImages

Na sednici skupštine grada Beograda koja je počela danas, nešto posle 10 časova, u velikoj sali Narodne skupštine Srbije, donesena je odluka da će pravo na besplatan javni prevoz ubuduće imati i izbegla lica i interno raseljena lica sa Kosova i Metohije, koja imaju boravište na teritoriji prestonice.

Sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević je naveo da se izmena Odluke o javnom linijskom prevozu putnika donosi u skladu sa preporukom poverenika za zaštitu rodne ravnopravnosti. 

– Pruža se mogućnost interno raseljenim licima sa Kosova i Metohije, sa boravištem na teritoriji Beograda, da koriste uslugu javnog prevoza bez naknade, po osnovu zdravstvenog stanja ili utvrđenog invaliditeta. Isto se propisuje i za izbegla lica sa boravištem na teritoriji Beograda, budući da Grad Beograd vodi računa o svim svojim građanima – rekao je Vasiljević. 

Takođe, zamenik gradonačelnika Goran Vesić je rekao da će, kada je reč o javnom gradskom prevozu, biti uređene okretnice autobusa u prestonici.

- Kao što ćemo urediti većinu taksi stajališta u gradu, kako bi taksisti imali toalet i prostor da popiju kafu, isto tako ćemo urediti i okretnice autobusa, kako bi vozači javnog gradskog prevoza imali bolje uslove za rad - rekao je Vesić u obrazloženju Odluke o izmenama i dopunama odluke o komunalnom redu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike