"Geleri od eksplozije su leteli svuda": Meštani Leštana polegali dok se nije smirilo

23.11.2021

18:27

0

U nesreći su stradale dve osobe, dok je 16 lica povređeno

"Geleri od eksplozije su leteli svuda": Meštani Leštana polegali dok se nije smirilo
lestane eksplozija kuca 2311 2021 foto sivacki (55) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Meštani Leštana bili su vrlo uznemireni nakon eksplozije koja se danas dogodila u fabrici protivgradnih raketa na kružnom putu Leštane, navodeći da su geleri stigli i do njihovih kuća, na nekoliko kilometara udaljenosti.


Jedan od meštana čija se kuća nalazi na nekoliko kilometara od fabrike, Aleksandar Kuzmanović, opisao je da je eksplozija bila veoma snažna.

- Oštećeni su mi štokovi, vrata u kući. Jednoj kući u blizini je stradao krov, druge su ''izbombardovane'' kamenjem, geleri su leteli svuda. Imali smo utisak kao da je počeo treći svetski rat. Polegali smo na pod dok se nije smirilo, istrčali smo zatim napolje - rekao je on za TV Tanjug dodajući da je video da gori fabrika.

Dodao je da se tu testiraju rakete i ponekad čuju prodorna šistanja i detonacije i da su navikli na to, ali d aje ovo bilo iznenađenje.

U nesreći su smrtno stradale dve osobe, dok je 16 lica povređeno, izjavio je danas komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović.

Neki mediji prenose da je na mestu eksplozije ostao krater.

MUP je saopštio da je došlo do eksplozije u magacinu površine od 240 metara kvadratnih u kome je bilo uskladišteno 500 raketa sa po 30 kilograma raketnog goriva.

Vatrogasci spasioci stabilizovali su situaciju i obavljaju pretragu terena i koriste dron sa termovizijom kako bi se locirali eventualno stradali i povređeni.

U pogionu za proizvodnju goriva za protivgradne rakete fabrike u Bubanj potoku dogodila se eksplozija i 2008. godine u kojoj su tada povređena trojica radnika.

Bonus video:


Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike