Novi detalji posle eksplozije u Leštanima: Jedna od žrtava je muškarac (38), za ostalima se traga dronom

23.11.2021

15:53

0

Precizirano je da su vatrogasci spasioci spasili pet osoba u saradnji sa ekipama hitne pomoći i policije

Novi detalji posle eksplozije u Leštanima:  Jedna od žrtava je muškarac (38), za ostalima se traga dronom
eksplozija leštane (2) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Kako se nezvanično saznaje, u eksploziji u fabrici kod Leštana, u kojoj je 16 osoba povređeno, a dvoje poginulo, jedna od žrtava je tridesetšestogodišnjak.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije eksploziju koja se danas dogodila u fabrici raketa, na kružnom putu Leštane, uspeli su da stabilziju i prema do sada utvrđenom stanju smrtno su stradale dve osobe, dok je 16 lica povređeno, izjavio je danas komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović.  

Precizirao je da su vatrogasci spasioci spasili pet osoba u saradnji sa ekipama hitne pomoći i policije.

- Komandno operativni centar Vatrogasno spasilačke brigade Beograd u 14.13 časova dobio je dojavu da je došlo do eksplozije u fabrici raketnog goriva u neposrednoj blizini Bubanj potoka - rekao je Majstorović i dodao da su na lice mesta upućene adekvatne snage, 11 vozila i 36 vatrogasaca.

Dolaskom na lice mesta, kako je objasnio, ustanovljeno je da je došlo do eksplozije u magacinu  površine od 240 metara kvadratnih u kome je bilo uskladišteno 500 raketa sa po 30 kilograma raketnog goriva.

- U ovom trenutku vatrogasci spasioci stabilizovali su situaciju i obavljaju pretragu terena i koriste dron sa termovizijom kako bi se locirali eventualno stradali i povređeni - rekao je Majstorović.  

Na terenu su četiri vatrogasna vozila sa 16 vatrogasaca koji dežuraju i vrše, zajedno sa policijom, pretragu ostalog dela terena.

U ekspoloziji koja se dogodila oko 14 časova, prema do sada poznatim informacijama, poginule dve osobe, a ima više povređenih.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: MUP/24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike