Čelični živci za Beograđane koji svaki dan "mile" do Autokomande: Poznat kraj radova u Tabanovačkoj ulici (FOTO)

22.11.2021

08:00

0

Ukupna vrednost ugovorenih radova je 87.641.283 dinara - rekli su za 24sedam iz Direkcije za građevinsko zemljište

Čelični živci za Beograđane koji svaki dan "mile" do Autokomande: Poznat kraj radova u Tabanovačkoj ulici (FOTO)
Radovi u Tabanovačkoj 24sedam Lj. S. - Copyright 24sedam/ Lj. S.

Od kada su počeli radovi u Tabanovačkoj ulici, na Voždovcu, svaki dan građani se suočavaju sa ogromnim gužvama, zbog čega im ujutru do posla ili u popodnevnim satima do kuće trebaju čelični živci, jer njihova vožnja gradskim prevozom ili automobilom traje pola sata duže no inače. 

Naime, u ovom delu Voždovca svako jutro je pravi kolaps, jer je saobraćaj preusmeren na alternativne pravce, pa je tako ulica Admirala Vukovića postala jedna od najopterećenijih u ovom delu prestonice, jer je glavni izlaz na Autokomandu, tačnije Tabanovčka, "okupirana" neimarima i bagerima. 

24sedam/ Lj. S.
 

Pored te ulice, svaki dan vozila "mile" i u Vojvode Stepe, koja je već sada tradicionalno opterećena velikim brojem vozila u jutarnjem i popodnevnom špicu. 

Iako je znak sa radovima postavljen malo pre stajališta "Prešernova", mnogi vozači, ne znajući da su radovi u toku, i dalje voze ka Tabanovačkoj, te se okreću nazad kada vide majstore, što dodatno doprinosi gužvi, ali i opterećenju ulice Admirala Vukovića. 

Pored Admirala Vukovića, vozači kao drugu opciju, mogu koristiti i Ribničku ulicu, zatim Borisavljevićevu, Limsku, pa Bože Jankovića, nakon čega izbijaju na Vojvode Stepe. 

Ipak, neminovano je da će ih u Vojvode Stepe sačekati ogromne gužve, bilo da u nju ulaze putem ulice Bože Jankovića ili Admirala Vukovića.

24sedam/ Lj. S.
 

Vozači do Franša ili Slavije mogu koristiti i drugu trasu, a to je Ljubička, Husova, preko Dušanovačkog mosta, pa Tomazeova, zatim mogu voziti Ustaničkom sve do Bulevara oslobođenja. 

Kako su za 24sedam rekli iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, u toku su radovi na izgradnji saobraćajnice Nova 4.

- Ovi radovi se izvode u okviru ugovora za izgradnju saobraćajnica na Autokomandi. U planu je uklapanje Nove 4 sa ulicama Triše Kaclerovića i Tabanovačke. Takođe, izvode se i radovi na izgradnji saobraćajnica Nova 7 i Nova 8 - objasnili su iz ovog preduzeća. 

Printscreen/Instagram/Moj Beograd/Befunky
 

Iz Direkcije kažu da je potvrda kojom se potvrđuje prijava radova na izgradnji saobraćajnica na Autokomandi izdata 17. aprila, dok je planirano da radovi budu završeni do 1. decembra ovde godine.

- Ugovor o izvođenju radova na izgradnji saobraćajnica potpisan je sa preduzećem AP "Gradnja". Ukupna vrednost ugovorenih radova je 87.641.283 dinara - zaključili su za 24sedam iz Direkcije za građevinsko zemljište.

Radovi izmenili trasu dve linije 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Vozila sa linija javnog prevoza 18 i 39, koji saobraćaju i smeru prema Novom Beogradu i Slaviji od početka radova saobraćaju sledećim ulicama: 

  • linija 18 se kreće ulicama Darvinova, Dinka Tucakovića, Ljuba Vučkovića, Vojvode Stepe, Trg Oslobođenja i dalje redovnom trasom
  • linija 39 se kreće ulicama Kumodraška, Ljubićka, Husova, Kruševačka, Ustanička, Bulevar oslobođenja i dalje redovnom trasom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike