Majstori napustili boemsku četvrt: Rekonstrukcija Skadarlije je napokon završena (FOTO)

30.04.2021

10:59 >> 11:11

0

Preostalo je samo da se na ulazu iz Zetske ulice postave potapajući stubići sa kamerama - rekao je Vesić

Majstori napustili boemsku četvrt: Rekonstrukcija Skadarlije je napokon završena (FOTO)
Copyright Foto: Profimedia

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić potvrdio je danas da su radovi na rekonstrukciji Skadarske ulice završeni u četvrtak uveče i najavio i nova ulaganja u boemsku četvrt Beograda.

Kako je rekao za TV Prva, preostalo je samo da se na ulazu iz Zetske ulice postave potapajući stubići sa kamerama i dodao da će do tada biti postavljene fizičke prepreke čime će biti sprečen ulazak motornih vozila u Skadarliju, ali to ne važi za dostavna vozila sa posebnim dozvolama.

On je podsetio da je rekonstrukcija rađena u tri faze – prvo je rađen deo od Gospodar Jevremove prema Skadarskoj, a nakon toga plato u Ulici Strahinjića bana, od Francuske do Skadarske, dok je u drugom delu rekonstrukcije obavljen posao od Bulevara despota Stefana do Zetske.

Pročitajte još

U poslednjem delu rekonstrukcije rađen je deo od Gospodar Jevremove prema Zetskoj ulici i dodao da je kaldrma ponovo postavljena i istakao da informacije koje su se pojavile na društvenim mrežama i internetu, a koje su govorile da je kaldrma u Skadarliji nestabilna, nisu tačne.

– Kaldrma je u Skadarliji postavljena 1967. godine i sada je naravno ponovo tu, u odličnom stanju. Urađena je kompletno nova vodovodna i kanalizaciona mreža, postavljena nova rasveta, a uskoro će biti rekonstruisane i četiri fasade. Kuća Ðure Jakšića će takođe biti uređena i čitava ulica će imati novi sjaj – rekao je Vesić.

Dodaje i da je Skadarlija, pored Kalemegdana i Hrama Svetog Save, mesto koje privlači najveći broj turista.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike