"Četiri bulevara" kao Keopsova piramida: Betonske ploče na novoizgrađenom trotoaru već propale (FOTO/VIDEO)

20.10.2021

18:00

0

Prvobitan rok za završetak radova na ovom potezu bio je 200 dana, ali ubrzo se videlo da će neimari ipak na duže staze okupirati "četiri bulevara"

"Četiri bulevara" kao Keopsova piramida: Betonske ploče na novoizgrađenom trotoaru već propale (FOTO/VIDEO)
BeFunky-collage - Copyright 24sedam/L. Đ. T

Rekonstrukcija "četiri bulevara" - Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana, nedavno je gotova, ali nisu i muke stanara Dorćola, koji su prethodne dve godine bili izloženi buci neimara i bagera. 

Prvobitan rok za završetak radova na ovom potezu bio je 200 dana, ali ubrzo se videlo da će neimari ipak na duže staze okupirati "četiri bulevara", te se rekonstrukcija produžila na nešto više od 800 dana. 

 24sedam/Katarina Mihajlović
 

Očajni, Dorćolci su svakodnevno preskakali rupe, zaobilazili kablove koji vire iz trotoara, ali i brda peska ostavljenih sa strane, kao i građevinske ograde koje su "ležale" na ulici, a sve u nadi da će neimari u najkraćem mogućem roku završiti sa radovima i napustiti njihovu ulicu. 

Sa uređenjem trotoara, kolovoza i drvoreda duž ove četiri ulice muke građana Starog grada bile su gotove, sve dok se nedavno nisu pojavili novi problemi. 

U pitanju su sveže postavljene kocke, kojima su građani, izgleda, za kratko vreme, koliko uopšte postoje, "došli glave", te se na nekoliko mesta u Ulici Džordža Vašingtona može videti kako su one propale. 

Iako su gradski čelnici neimarima dali rok da do 1. maja ove godine uklone sve nedostatke i poslože sve kocke na trotoarima, izgleda da to nije urađeno, pa se tako pri kraju "četiri bulevara" mogu primetiti nedovršeni trotoari, kojima nedostaje nekoliko ploča kako bi bili potpuni, a nije uklonjena čak ni građevinska traka na pojedinim mestima.

Kada će stanari Dorćola, ali i grad Beograd, dobiti kompletno uređen bulevar, kako jednoj prestonici i dolikuje, ne zna se. Građanima jedino preostaje da čekaju i nadaju se da će se to dogoditi u što kraćem roku.

Podsetimo, rekonstrukcija "četiri bulevara" počela je 15. juna 2019, a radovi su bili podeljeni u tri faze. Te godine bilo je predviđeno da prva faza – od Ruzveltove do Takovske, traje 65 dana, druga, od Takovske do Francuske, 70 dana, i treća, od Francuske do Ulice Tadeuša Košćuška, 65 dana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike