Radojičić i gubernator Sankt Peterburga odali počast stradalima u Prvom i Drugom svetskom ratu

17.11.2021

13:48

0

Aleksandar Beglov je zahvalio gradonačelniku Beograda, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom narodu na tome što čuvaju sećanje na stradale u oslobodilačkim ratovima

Radojičić i gubernator Sankt Peterburga odali počast stradalima u Prvom i Drugom svetskom ratu
faed89a79c2eb5455fc8294a18d5ccff_6175233460 - Copyright Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i gubernator Sankt Peterburga Aleksandar Beglov položili su danas vence i cveće na Spomen-groblje oslobodiocima Beograda 1944, "Večni plamen" i Spomenik crvenoarmejcu.

Nakon toga počast palim borcima odata je i na Ruskom nekropolju i ruskoj spomen-kosturnici na Novom groblju.

Našem bratstvu i prijateljstvu prethodi duga istorija tokom koje su mnogi dali svoje živote za našu slobodu u borbi protiv zajedničkog neprijatelja, poručio je Radojičić.

Oni koji su položili svoje živote, dodao je, stvorili su osnov da naše prijateljstvo dalje razvijamo.

Beoinfo
 


- Koristimo ovu priliku da se setimo svih generacija koje su dale svoje živote za našu slobodu. Na ovaj način još jednom gubernator Beglov i ja ukazujemo na lično poštovanje prema stradalima, kao i poštovanje građana naših gradova prema palim borcima - naglasio je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, naša dužnost i obaveza su da poštujemo žrtve naših predaka, ali i da ulažemo u budućnost generacija koje dolaze i njihove dobre odnose. Na taj način će naša tradicija i prijateljstva ostati dugovečna, poručio je Radojičić.

Beoinfo
 

Gubernator Aleksandar Beglov je zahvalio gradonačelniku Beograda, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom narodu na tome što čuvaju sećanje na stradale u oslobodilačkim ratovima.

- Ovo su mesta sećanja za sve nas. Na Ruskom nekropolju leže brojni potomci starosedelaca Sankt Peterburga, koji su sticajem teških okolnosti našli svoj poslednji dom u Beogradu - istakao je Beglov i zahvalio što se, kako je naveo, i u teškim okolnostima u Srbiji čuva sećanje na one koji su dali svoje živote.

Događaju su prisustvovali ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan- Harčenko, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić, član Gradskog veća Fadilj Eminović, kao i v.d. direktora JKP "Pogrebne usluge" Vladan Đukić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike