Uvode se mobilni punktovi: Beograđanima na još četiri lokacije omogućena vakcinacija

02.11.2021

09:27

0

Na nama je velika odgovornost da se postaramo da u najvećoj mogućoj meri zaštitimo zdravlje naših ljudi, što ovim novim merama i činimo - kaže gradonačelnik

Uvode se mobilni punktovi: Beograđanima na još četiri lokacije omogućena vakcinacija
Copyright Beoinfo

Gradonačelnik Beograda i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Zoran Radojičić obavestio je da je na sinoć održanoj sednici doneta naredba koja stupa na snagu odmah i čiji je cilj omogućavanje građanima većeg broja punktova za vakcinaciju i testiranje na virus korona. 

- Prilagođavajući se i brzo delujući u novonastaloj, znatno težoj epidemiološkoj situaciji, odlučili smo da Beograđanima na još četiri lokacije u gradu omogućimo vakcinisanje prvom, drugom i trećom dozom vakcine - rekao je gradonačelnik Radojičić. 

Reč je o sledećim lokacijama - Beo šoping centar u Ulici Vojislava Ilića 141, IKEA SRBIJA u Ulici Astrid Lindgren 11, Tržni centar "Rajićeva" u Knez Mihailovoj 54, kao i Tržni centar "Stadion" u Zaplanjskoj 32.

Beoinfo
 

- Pored ova četiri nova vakcinalna punkta, odlučili smo i da ćemo izvršiti postavku četiri mobilna punkta kontejnerskog tipa, na otvorenom, za potrebe testiranja stanovništva na virus korona - dodao je gradonačelnik.

Ovi punktovi će biti stavljeni na raspolaganje referentnim državnim zdravstvenim ustanovama i zavodima, odnosno Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", Institutu za virusologiju, vakcine i serume "Torlak", Zavodu za biocide i medicinsku ekologiju i Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd.  

- Jasno je da se situacija s pandemijom virusa korona vrlo brzo menja i mi je naravno redovno pratimo. Na nama je velika odgovornost da se postaramo da u najvećoj mogućoj meri zaštitimo zdravlje naših ljudi, što ovim novim merama i činimo - zaključio je Radojičić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike