Radojičić čestitao Dan primirja: Nikada nećemo zaboraviti naše oslobodioce

11.11.2021

09:43

0

Gradonačelnik je naglasio važnost sećanaj na pale borce u Prvom svetskom ratu

Radojičić  čestitao Dan primirja: Nikada nećemo zaboraviti naše oslobodioce
Copyright Gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić ATA Images/Antonio Ahel

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić čestitao je građanima 11. novembar, Dan primirja, i naglasio važnost sećanja na pale borce u Prvom svetskom ratu.

- Srbija je zemlja koja je najduže učestvovala u ovom ratu i u odnosu na broj stanovnika podnela je najveće žrtve. To nikada ne smemo zaboraviti. Ovo je i dan kada su sile Antante potpisale primirje sa Nemačkom i time okončale rat. Veliki rat bio je sukob koji građani Srbije moraju pamtiti i neprestano podsećati na njega. Ovo je važan datum za sve nas, koji se slavi u celoj Evropi, ali i širom sveta - istakao je gradonačelnik.

Radojičić je dodao da nama, potomcima palih rodoljuba koji su žrtvovali svoje živote u neravnopravnoj borbi protiv nemerljivo jače sile i doživeli nezamislivu patnju, ostaje da svake godine na ovaj dan kažemo veliko hvala i pokažemo da Srbija nikada neće zaboraviti svoje oslobodioce.

- Građani Srbije siguno nikada neće zaboraviti i naše saveznike koji su nam pomogli u ovoj globalnoj borbi za slobodu. Ključno za budućnost generacija koje dolaze je da poštuju sećanje na pale žrtve, kako se ovakvi sukobi više nikada ne bi dogodili - dodaje se u čestitki.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike