Novi datum, stare muke: Voždovčani zarobljeni zbog prekoračenja rokova i radova na proširenju Kružnog puta

28.10.2021

05:45

0

Radovi na uklapanju Kružnog puta su u završnoj fazi - rekli su za 24sedam iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda

Novi datum, stare muke: Voždovčani zarobljeni zbog prekoračenja rokova i radova na proširenju Kružnog puta
Radovi na Kruznom putu Vozdovac 24sedam Lj. S. - Copyright 24sedam/Lj. S.

Stanari naselja "Stepa Stepanović" mesecima unazad okruženi su neimarima, bagerima i radovima na uklapanju Kružnog puta i Ulice vojvode Stepe, odnosno Save Maškovića, koji su trebali biti završeni sredinom oktobra, međutim, to se nije dogodilo.

Radovi kasne, a stanari ovog dela Voždovca i dalje koriste sporedne ulice kako bi došli do svojih domova.

Kako su za 24sedam istakli iz JP Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, uklapanje Kružnog puta u Ulicu vojvode Stepe obuhvata izgradnju oko 100 metara saobraćajnice sa po dve saobraćajne trake po smeru.

- Dve trake će se saobraćajnom signalizacijom uliti u postojeću trasu Kružnog puta pored naselja "Stepa Stepanović" i dalje ka Kumodraškoj ulici - objasnili su iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Oni su podsetili da se izgradnja nove trase Kružnog puta i uklapanje u postojeće stanje realizuje u okviru radova na rekostrukciji ulica Save Maškovića i Crnotravske.

- Radovi na uklapanju Kružnog puta su u završnoj fazi i od ponedeljka, 1. novembra, saobraćajnica će biti otvorena za vozila - zaključili su za 24sedam iz ovog javnog preduzeća.

Podsetimo, ugovor za izgradnju ove saobraćajne veze sa izradom tehničke dokumentacije potpisan je u septembru 2019. godine. 

Od tada, rokovi za početak gradnje su nekoliko puta pomerani, a razlog tome bila su četiri kvadrata zemljišta, koja pripadaju Republici, a koja su data na korišćenje JKP "Zelenilo Beograd". Njih je trebalo administrativno preneti u vlasništvo Grada, upravo zbog čega je taj prenos ometao početak radova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike