Blokirala ulaz u garažu, pa joj uklonili vozilo: Umesto da plati kaznu, ona preti štrajkom glađu

11.06.2021

14:16

0

Ovo komunalno preduzeće je došlo na teren po pozivu Saobraćajne policije

Blokirala ulaz u garažu, pa joj uklonili vozilo: Umesto da plati kaznu, ona preti štrajkom glađu
Copyright Promo/JKP "Parking servis"

Ekipa JKP “Parking servis” je u ponedeljak, 7. juna, izašla na teren u Ulicu vojvode Stepe kako bi uklonila automobil, koji je zatvorio ulaz u garažu jedne stambene zgrade, međutim, problem je nastao jer vlasnica vozila neće da plati kaznu, već – preti štrajkom glađu.

Naime, ovo komunalno preduzeće je došlo po pozivu Saobraćajne policije.

– Korisnica, koja je nepropisno parkirala svoj automobil na trotoaru i tako onemogućila celoj zgradi da koristi ulaz, najpre se mejlom obratila “Parking servisu” sa molbom za oslobađanje od troškova prenosa, uputila nas da su joj u gradskom prevozu ukradeni novčanik i dokumenta, a u sredu je došla do poslovnice Korisničkog servisa u Takovskoj ulici, gde joj je i lično objašnjeno iz kojih razloga njena molba ne može da bude uvažena – navode iz JKP “Parking Servis”.

Promo/JKP “Parking servis”

Oni objašnjavaju da za preuzimanje automobila, podignutog po nalogu Saobraćajne policije iz saobraćajnog prekršaja, vozač mora da plati naknadu, koju “Parking servis” ne može da poništi, jer je preduzeće samo servis policije i radi po nalogu nadležnih organa.

– Prilikom preuzimanja vozila, koje je uklonjeno iz prekršaja po nalogu nadležnog organa, vlasnik mora da se identifikuje i dokaže da je vozilo njegovo. “Parking servis” ne može da krši Zakon i preda vozilo bez dokaza o vlasništvu, kao što je saobraćajna dozvola ili potvrda o registraciji, odnosno ovlašćenje i ugovor o korišćenju. Ukoliko vozilo ostane na placu Preduzeća, za njega se plaća ležarina – kažu iz ovog preduzeća.

Pročitajte još

Prema njihovim rečima, korisnici koja je opljačkana, onoga trenutka kada dostavi neki dokument kojim dokazuje vlasništvo, “Parking servis” će izaći u susret i omogućiti preuzimanje vozila bez plaćanja naknade za ležarinu, kao da je preuzela vozilo istog dana kada je i uklonjeno.

– Nezadovoljna korisnica je tokom jučerašnjeg dana najavila da će stupiti u štrajk glađu, ali je posle današnjeg razgovora u Korisničkom servisu otišla da podnese žalbu i u MUP – ističu oni i dodaju:

– “Parking servis” postupa po zakonu i procedurama od kojih ne može da odstupa. Preduzeće u skladu sa dobrom poslovnom praksom ima razumevanja za sve nepredviđene situacije i izlazi u susret korisnicima, ali u skladu sa zakonom i pravilima. Ipak, ni dobru volju i želju za pomoći ne treba iskorišćavati, jer isto tako, korisnik bi mogao da ode i u Elektrodistribuciju, Vodovod ili neko drugo komunalno preduzeće sa istim zahtevom – da ne plati komunalnu uslugu, jer je opljačkan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike