Spektakularan vatromet na Beogradu na vodi: Velikom bakljadom završen prvi Svesrpski sabor! (FOTO/VIDEO)

08.06.2024

21:33

0

U blizini mosta, na kuli Beograd, ispisano je "Živela Srbija, živela Srpska"

Spektakularan vatromet na Beogradu na vodi: Velikom bakljadom završen prvi Svesrpski sabor! (FOTO/VIDEO)
Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

Velikim vatrometom iz Parka Republike Srpske na levoj obali Save večeras je završen Prvi svesrpski sabor - "Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska".

Povodom završnice ovog događaja upriličena je i velika bakljada sa Starog savskog mosta.

U blizini mosta, na kuli Beograd, ispisano je "Živela Srbija, živela Srpska", kao i "Jedan narod, jedan sabor" uz osvetljenje u bojama srpske trobojke.

Svesrpski sabor nosi glavnu poruku da su Srbi, gde god da žive, jedan narod, da streme istim ciljevima, imaju zajedničku istoriju, promovišu mir i dobre odnose sa svima u regionu.

Svesrpski sabor koji je počeo jutros molebanom u Hramu Svetog Save, nastavljen je zajedničkom sednicom dve vlade, kojoj su prisustvovali i predsednici Srbije i RS, patrijarh Porfirije, kao i predstavnici Srpske liste sa KiM, Srba iz Crne Gore i Severne Makedonije.

Na sednici je jednoglasno usvojen nacrt Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, u kojoj se konstatuje, između ostalog, da srpski narod predstavlja jedinstvenu celinu, da je KiM neotuđivi deo Srbije, jedna od odrednica srpskog nacionalnog identiteta, da se ne podržava rezolucija o Srebrenici.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike