Folkloraši Srbije i Republike Srpske razmenili zastave: Kroz centar Beograda prodefilovalo više od 2.500 folkloraša (FOTO)

08.06.2024

17:06

0

Defile u Knez Mihailovoj su ispratili brojni prolaznici koji su zdušno poklicima i aplauzima bodrili folkloraše

Folkloraši Srbije i Republike Srpske razmenili zastave: Kroz centar Beograda prodefilovalo više od 2.500 folkloraša (FOTO)
Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

U okviru sabora "Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska" danas su se kod fontane ispred Kulturnog centra Beograda na Trgu republike ulici u velikom defileu susrela kulturno-umetnička društava (KUD) iz Republike Srpske i Srbije.

Folkloraši su razmenili zastave u duhu saradnje i očuvanja kulturnog nasleđa jednog naroda.

Kod fontane se sastalo više od 2.500 folkloraša, okupljenih u 20 KUD-ova iz Repubike Srpske, koji su krenuli od Skupštine grada Beograda preko Terazija, sa 30 KUD-ova iz Srbije, koji su pošli od platoa na Kalemegdanu kroz Knez Mihailovu.

Tanjug/Vladimir Šporčić
 

Defile u Knez Mihailovoj su ispratili brojni prolaznici koji su zdušno poklicima i aplauzima bodrili folkloraše.

Trg republike u Beogradu je pun posetilaca koji očekuju program Centralne manifestacije sabora "Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska zajedno" gde će više od 2.500 folkloraša iz Srbije i Republike Srpske igrati srpsko kolo.

Tanjug/Vladimir Šporčić
 

Kako je najavljeno, na trgu će "Zdravicu" pesnika Ljubivoja Ršumovića govoriti prvakinja Narodnog pozorišta RS Dana Poletan, a "Misli o otadžbini" Petra Kočića glumac Narodnog pozorišta iz Beograda Nebojša Kundačina.

Numeru "Srpske zemlje" izvešće Milica Dosković i Marko Kačarević. Ranije danas ispred Skupštine grada Beograda nastupilo je 20 kulturno- umetničkih društava iz Republike Srpske, a na platou na Kalemegdanu 30 društava iz Republike Srbije.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike