Zavirite u podzemnu garažu kod "Pinkija": Kapacitet 150 parking-mesta, tri naplatne stanice (VIDEO)

05.06.2024

09:42

0

Uređen prostor ispred Sportskog centra

Zavirite u podzemnu garažu kod "Pinkija": Kapacitet 150 parking-mesta, tri naplatne stanice (VIDEO)
Copyright Printscreen/ Tanjug

Beogradska opština Zemun dobila je podzemnu garažu kod Sportskog centra "Pinki" koja raspolaže sa 150 parking-mesta i opremljena je najsavremenijim sistemima automatike, izjavio je danas Gavrilo Kovačević, predsednik opštine.

Kovačević je za Tanjug rekao da je, takođe, prostor ispred Sportskog centra "Pinki" uređen postavljanjem urbanog mobilijara, a posađeno je i drveće, nisko rastinje i uređen travnjak. Ulaz u parking-objekat je iz ulice Gradski park, dok se izlaz nalazi u Nemanjinoj ulici.

- Radovi su trajali nepune dve godine, u poslednjih nekoliko meseci ljudi su rešavali određene tehničke probleme da bi dobili upotrebnu dozvolu. Garaža je puštena u rad i naši sugrađani mogu da je koriste svakodnevno -  rekao je predsednik GO Zemun.

Osnovna cena prvog započetog sata parkiranja u garaži „Pinki“ je 100 dinara, a svakog sledećeg 150 dinara. Korisnicima je ponuđena opcija plaćanja dnevne karte u iznosu od 1.500 dinara, kao i dve vrste mesečnih pretplata – noćna koja košta 6.000 dinara i celodnevna po ceni od 16.000 dinara.

- U cilju brže i efikasnije naplate parkiranja, korisnicima garaže je omogućeno plaćanje na tri naplatne stanice pozicionirane u unutrašnjosti garaže, kao i na blagajni koja će raditi 24 sata - rekao je Kovačević.

Prema njegovim rečima, celokupni projekat je finansirao JKP “Parking servis”. Za korisnike je obezbeđen putnički lift, kao i pet pešačkih stepeništa.

- Garaža je opremljena najsavremenijim sistemima automatike, koji obezbeđuju komforno i bezbedno korišćenje objekta, jednostavno plaćanje usluga i informisanost o slobodnim kapacitetima putem informacionih tabli, internet prezentacije Preduzeća i mobilne aplikacije „Parking“. Kompletan objekat je pokriven 24-časovnim video-nadzorom i najsavremenijim instalacijama za ovakvu vrstu podzemnih objekata - rekao je Kovačević.

Kako bi se izbeglo formiranje leda na ulaznim i izlaznim rampama u zimskim mesecima, ugrađeni su grejači, kao i na izlaznim stepeništima. U skladu sa savremenim trendovima za zaštitu životne sredine, odnosno razvojem automobila na električni pogon, na dva parking-mesta je postavljen punjač za električna vozila, rekao je Kovačević.

On je dodao da je za vozila osoba sa invaliditetom rezervisano osam parking-mesta, a u okviru garaže se nalazi i javni toalet, koji je prilagođen osobama sa invaliditetom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike