Besplatni javni čas trčanja sa psom održaće se u subotu: Spoj zdravih navika i odgovornog vlasništva

29.03.2024

10:54

0

Autor: R.M.

Kalemegdanom će u subotu, 30. marta od 10 sati trčati trkači sa psima koji su radi da prenesu energiju dalje

Besplatni javni čas trčanja sa psom održaće se u subotu: Spoj zdravih navika i odgovornog vlasništva
Copyright Profimedia

Udruženje „Trčanje sa psom“, koje okuplja ljubitelje pasa i trčanja, organizovaće u subotu besplatni javni čas trčanja za sve ljubitelje zdravih navika i četvoronožnih prijatelja. „Trči ljubav“, naziv je ovogodišnjeg druženja, i ima za cilj da podigne svest o zdravim stilovima života i odgovornom vlasništvu.

Kalemegdanom će u subotu, 30. marta od 10 sati trčati članovi udruženja, višegodišnji trkači sa psima koji su radi da prenesu energiju dalje. Poziv je otvoren za sve. Okupljanje je u Donjem gradu, kod Nebojšine kule u 10 sati.

- Očekujem da nam se priključe svi oni koji bi voleli da unaprede svoj život i život svojih pasa. Ovo je pre svega aktivnost namenjena hiperkativnim psima koji najbolje kanališu energiju prirodnim načinom - trčanjem. Želimo da se smanji broj napuštenih pasa na ulici, frustracija koju vlasnici i psi razvijaju usled promena u ponašanju i rusvaja u kući, a najčešći uzrok tome je višak neistrošene energije hiperaktivnog psa. Da bi bio mir u kući i u glavi, zabavite se napolju sa svojim psom. Pripremamo lepa iznenađenja, kako za vlasnike tako i za njihove četvoronožne prijatelje. Prijava je obavezna, putem društvenih mreža profila „Trčanje sa psom“, a učešće je besplatno. Dođite jer znate kako se kaže „nije život Instagram“. Događaj nosi simboličan naziv „Trči ljubav“ i odgovara na pitanje šta nas pokreće. To je ljubav prema životu, našim ljudima koji su podrška, psima, zdravim navikama, trčanju, a lepe stvari se uvećavaju deljenjem, zato i okupljamo istomišljenike. Pored toga, mom psu trkaču je 9. rođendan, a udruženju prvi. Mnogo razloga za slavlje – rekla je Anđelka Popadić, predsednica udruženja „Trčanje sa psom“.

Profimedia
 

Trening će obuhvatati uvodnu priču o trčanju sa psom, vođeno profesionalno zagrevanje, vođeno zajedničko trčanje do šest kilometara (početnici u skladu sa svojim mogućnostima), vođeno profesionalno istezanje nakon trčanja, profesionalne fotografije sa treninga, kao i poklon iznenađenje za pse. Pored Anđelke, trening će voditi i profesor sporta Aleksandar Vujinović, takođe višegodišnji trkač i ponosni vlasnik dva udomljena psa.

- Da biste bili dobar vlasnik psu, morate biti dobri sebi. U vreme kada svi uvek previše radimo, dugo sedimo, malo se krećemo, s tim u vezi trčanje sa psom je aktivnost koja spaja lepo i korisno i koja utiče blagotvorno na naše psihičko i fizičko stanje. Čini da budemo zdraviji, ali i da se osećamo korisno. Međutim, trčanje nije dovoljno, ukoliko želimo da odgovorno pristupimo toj aktivnosti neophodno je da vodimo računa i o jačanju svih mišića kako bi se sprečile povrede i unapredile naše trkačke sposobnosti. Samim tim, svim trkačima, bilo sa psima ili ne, savetujem da uz trening trčanja uvedu i vežbe snage uz konsultaciju stručnih trenera. Ukoliko nekom fali motivacija ili čeka onaj jedan znak za početak, evo ga! Dođite u subotu na poljanu kod Nebojšine kule, dobra enegija je zarazna. Trčaćemo, upoznaćemo se i razmeniti iskustva – zaključuje Aleksandar Vujinović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike