Bilo je opasno: Vatrogasci opisali akciju spasavanja žene i psa iz ledene bare u Krnjači

16.01.2024

08:48

0

Vatrogasac je ispričao da je žena bila u vodi oko pola sata

Bilo je opasno: Vatrogasci opisali akciju spasavanja žene i psa iz ledene bare u Krnjači
Copyright Instagram/MUP Srbije

Iz Bare Reva u beogradskom naselju Krnjača prekjuče su spaseni žena i pas. Vatrogasac-spasilac Miloš Maksimović, koji je učestvovao u spasavanju, ispričao je za RTS kako je tekla akcija i šta je bilo najteže.

On je naveo da su u akciji spasavanja učestvovali vatrogasci iz Vatrogasno-spasilačkog bataljona Zvezdara i da zasluge za uspešnu intervenciju pripadaju celoj posadi.

"Mi smo dojavu o intervenciji primili u 14.43. Po našim informacijama, žena je na samom nasipu šetala psa koji je, igrom slučaja, otišao na zaleđenu površinu i upao u vodu. Ona je pokušala da spase psa, ali je i sama upala, tako da smo mi primili dojavu da treba da spasemo ženu i psa“, ispričao je Miloš Maksimović.

Instagram/MUP Srbije
vatrogasac Miloš Maksimović

 

Vatrogasac kaže da je žena bila u vodi oko pola sata.

Postojao rizik od pucanja leda

Govoreći o akciji spasavanja, Maksimović kaže da je bilo opasno.

"Po prijemu dojave uputili smo se istog trenutka na nasip. Trebalo nam je malo više vremena da dođemo do tog mesta jer je put na nasipu bio teže prohodan. Kada smo stigli, deo posade je istog trenutka pripremio dušek koji koristimo za rad na ledu. Drugi deo posade razmatrao je mogućnost kako da priđemo ženi i izvučemo je iz vode. Odlučili smo da samo jedan vatrogasac bude na dušeku jer je led tanak i postojao je rizik od pucanja“, ispričao je vatrogasac Maksimović.

Odlučeno je da to bude Maksimović, jer je bio najlakši.

 

 

Akcija pomoću dušeka, užeta i sekire

"Uz pomoć tog dušeka i sekirom uspeo sam da dođem do žene koja se nalazila u vodi i izvukao je na dušek. Dao sam signal mojim kolegama koji su se nalazili na obali. Uz pomoć užeta koje je bilo zavezano za sam dušek, izvukli su nas praktično na obalu", rekao je Maksimović.

Naveo je da su potom ženu stavili u vozilo i pokušali da ga zagreju što je više moguće.

"Jedan deo posade se uputio ka izlasku sa nasipa. Tu nas je čekala Hitna pomoć, prebacili smo ženu, oni su nastavili ka Kliničkom centru“, ukazao je Maksimović i dodao da je i pas spasen na isti način.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike