Škola u Junkovcu dobija novi izgled: Predsednik opštine Lazarevac najavio rekonstrukciju i drugih obrazovnih objekata

26.02.2024

09:07

0

Posle više od šest decenija škola će biti renovirana

Škola u Junkovcu dobija novi izgled: Predsednik opštine Lazarevac najavio rekonstrukciju i drugih obrazovnih objekata
Copyright Printscreen/ Pink

U Lazarevcu, u selu Junkovac, posle tačno šest decenija počela je rekonstrukcija škole. Kako je prilikom obilaska najavio predsednik opštine Bojan Stević to neće biti jedina rekonstrukcija obrazovnih objekata u toj beogradskoj opštini.

Davne 1963. godine u Osnovnu školu "Slobodan Penezić Krcun" u Junkovcu krenula je prva generacija učenika. I od tada ozbiljna rekonstrukacija nije rađena. 

Direktorka Milena Simić zahvalila je opštini Lazarevac, na čelu sa Bojanom Stevićem, kao i gradu Beogradu i predsedniku jer su uvideli njihove potrebe. Zadovoljni su i roditelji koji kažu da je lepo u jednom selu videti ovakvu rekonstrukciju.

To se očekuje i u drugom delovima Lazarevca. Kako je najavio predsednik opštine Bojan Stević planira se rekonstrukcija i drugih obrazovnih ustanova.

- Opredelili smo sredstva za potpuno rekonstrukciju ovog objekta. Radovi idu planiranom dinamikom. Završetak radova se očekuje za 60 dana kalendarskih. Ovo je peta škola na kojem se izvode radovi. Za desetak dana očekujemo i početak radova na još jednoj seoskoj školi, a to je "Mihajlo Mladenović Selja" u Dudovici - rekao je Stević.

Osnovnu školu u Junkovcu pohađa 217 đaka iz tri seoske sredine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Pink

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike