Novi projekti u Lazarevcu: U planu rekonstrukcija centralnog trga i izgradnja podzemne garaže

18.02.2021

11:45 >> 11:47

0

U ovoj beogradskoj opštini trenutno se radi deset projekata preko Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda u vrednosti od 2,5 milijardi

Novi projekti u Lazarevcu: U planu rekonstrukcija centralnog trga i izgradnja podzemne garaže
Copyright Foto: Facebook/GO Lazarevac

Gradonačelnik Zoran Radojičić obišao je danas Lazarevac, gde je sa rukovodstvom ove opštine razgovarao o aktuelnim i planiranim projektima. On je tom prilikom najavio rekonstrukciju centralnog trga, i istakao da su u planu izgradnja podzemne garaže i fiskulturne sale za srednjoškolce i pretvaranje dela spomen kosturnice u muzejski prostor, u cilju povećanja turističke ponude Lazarevca.

Radojičić je novinarima, nakon sastanka u zgradi opštine, rekao da je u prethodnom periodu završeno porodilište u Lazarevcu i dnevni boravak za decu sa posebnim potrebama, te da je za Dom zdravlja nabavljen digitalni aparat za rendgensko snimanje.

On je naveo da se trenutno u toj opštini radi deset projekata preko Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda i dodao da je vrednost tih projekata 2,5 milijardi dinara.

Dodao je da je u toku rekonstrukcija ulice Janko Stajčić i da je jun rok za završetak radova, te izrazio nadu da epidemija virusa korona neće značajno usporiti realizaciju tih radova.

– Priprema se projektno-tehnička dokumentacija za realizaciju dela projekta za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže u vrednosti od 550 i 300 miliona dinara. Završetak tog posla se očekuje do sredine godine, dok je do kraja 2021. predviđen početak izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže, koje su od izuzetnog značaja za Lazarevac i okolna sela – rekao je gradonačelnik.

Foto: Beoinfo

Radojičić je rekao i da je raspisan tender za rekonstrukciju glavnog trga u Lazarevcu.

– Kroz taj projekat, osim što će taj prostor biti uređeniji i lepši, ulazimo u rešavanje značajnog pitanja za sam centar Lazarevca, a to je parkiranje – rekao je Radojičić i najavio da će biti izgrađena podzemna garaža u centru Lazarevca.

Na sastanku je, kaže, bilo reči i o pitanjima iz oblasti ekologije i naveo da su u planu tri fabrike za preradu otpadnih voda u toj opštini.

Pročitajte još:

Gradonačelnik je posle sastanka sa rukovodstvom Opštine Lazarevac obišao radove na jednom od trgova koji se uređuju u okviru pešačke zone. Istakao je da je površina trga 1.300 metara kvadratnih, a vrednost radova je 24 miliona dinara.

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević naglasio je da se očekuje nastavak radova na izgradnji garaže ispod “Erca”, koja će se prostirati na četiri nivoa, a na vrhu će biti “Pijaca” trg sa 92 parking mesta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike