Novo mesto za sastajanje i okupljanje: Lazarevčani na proleće dobijaju trg

25.12.2020

09:43

0

Ova nova ambijentalna celina, čije se konture uveliko naziru sa dve fontane, biće jedan od najlepših ukrasa centralnog gradskog jezgra - istakao je predsedni

Novo mesto za sastajanje i okupljanje: Lazarevčani na proleće dobijaju trg
Copyright Foto: Facebook/Gradska opština Lazarevac

Lazarevac bi trebalo na proleće da dobije novi trg koji će se nalaziti ispod Rudarske česme, a radove na izgradnji juče je obišao predsednik gradske opštine Bojan Stević sa saradnicima.

– Ova nova ambijentalna celina, čije se konture uveliko naziru sa dve fontane i interesantno rešenim pešačkim komunikacijama biće jedan od najlepših ukrasa centralnog gradskog jezgra Lazarevca – rekao je Stević.

Vremenski uslovi, kako je dodao, idu na ruku i u ovom trenutku privode se kraju radovi na popločavanju staza i trotoara u okviru trga i uređenja manje fontane.

Nakon završetka ovih radova izvođač će preći na izvođenje radova na velikoj fontani i popločavanju centralnog dela trga, rekao je predsednik opštine prilikom obilaska gradilišta.

Pročitajte još:

– Čim nam vremenski uslovi na proleće dozvole za kompletan završetak radova na ovom trgu biće potrebno oko 60 radnih dana. Očekujem da će od naredne godine ovaj prelepi trg, koji menja kompletnu sliku centralne gradske zone biti omiljeno mesto za sastajanje i okupljanje naših sugrađana – naveo je Stević i dodao da će u sklopu završnih radova na trgu biti posađeno novo drveće i zelenilo, postavljen nov mobilijar i nova led rasveta.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike