Stari grad: Počinju prijave za besplatnu pripremnu nastavu za završni ispit

06.02.2024

08:31

0

Broj mesta nije ograničen, a roditelji decu mogu da prijave u Uslužnom centru opštine, ulaz je iz Nušićeve, do 21. februara

Stari grad: Počinju prijave za besplatnu pripremnu nastavu za završni ispit
Naučno takmičenje na svetu koje istovremeno pokriva fiziku, hemiju i biologiju. - Copyright Pixabay

Prijave za besplatnu pripremnu nastavu za polaganje završnog ispita, namenjenu učenicama osmog razreda, u organizaciji Gradske opštine Stari grad, počinju danas i traju do 21. februara.

Predsednik GO Stari grad Radoslav Marjanović izjavio je za Tanjug da je do sada program pohađalo 600 učenika osnovnih škola u opštini Stari grad koji su ostvarili zavidne rezulatate na završnim ispitima. Pripremna nastava počinje već 24. februara.

- Broj mesta nije ograničen, a roditelji decu mogu da prijave u Uslužnom centru opštine, ulaz je iz Nušićeve, do 21. februara - rekao je Marjanović.

Potrebno je na uvid doneti đačku knjižicu deteta, a pravo da se prijave imaju sva deca iz opštine Stari grad, kao i ona koja pohađaju osnovnu školu na teritoriji te opštine. Radno vreme Uslužnog centra je radnim danima od osam do 16 časova.

- Mi kao opština osluškujemo potrebe građana i naših učenika i zbog toga svake godine organizujemo ovaj program, a povećanje broja učenika koji ga pohađaju pokazuje da je kvalitetan i dobro osmišljen - kaže Marjanović.

Počev od 24. februara svakog vikenda biće organizovani časovi iz srpskog jezika i matematike, a od maja iz prirodnih, odnosno društvenih predmeta koje učenici biraju kao treći test.

- Nastava je koncipirana u 13 vikenda, a držaće se 52 dvočasa iz srpskog jezika i 52 dvočasa iz matematike - rekla je za Tanjug Jadranka Milošević iz Centra za obrazovanje i kulturu.

Navela je da su časovi organizovani u dve grupe i da prva grupa radi od devet do 12 časova, a druga grupa od 13 do 16 časova.

- Uglavnom bude više od 65 učenika u jednoj grupi -  navela je Miloševićeva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike