Peroni dobijaju oznake: Nova autobuska stanica počeće sa radom već od januara!

02.12.2023

09:55

0

Ipak, stanična zgrada sigurno neće biti gotova u naredne dve godine

Peroni dobijaju oznake: Nova autobuska stanica počeće sa radom već od januara!
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Vrata Nove autobuske stanice na Novom Beogradu mogla bi za putnike da se otvore već u januaru naredne godine, a trenutno su u toku radovi na postavljanju javne rasvete i oznaka za perone. 

Ipak, stanična zgrada sigurno neće biti gotova u naredne dve godine, ali će putnici karte kupovati u montažnom objektu. 

Nova stanica za autobuse koji voze na međugradskim relacijama dobiće 65 perona koji se prostiru na parceli većoj od devet hektara.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Radovi na gradilištu su u završnoj fazi, postavlja se rasveta, oznake perona i sređuje se zelenilo - rekao je glavni gradski urbanista Marko Stojčić za RTS.

Takođe, on je naveo da se izvode radovi na uređenju pristupnih saobraćajnica. 

- U narednih mesec i po dana sve bi moglo da bude završeno. Početkom naredne godine biće započeto i izmeštanje saobraćaja sa stare stanice na ovu novobeogradsku".

Iako nova stanica posle šest godina od početka radova napokon počinje da funkcioniše, ona će ipak imati montažnu staničnu zgradu. Ovo će biti i mesto gde će putnici kupovati svoje karte dok ne bude završena prava stanična zgrada.

Beoinfo
Budući izgled Nove autobuske stanice 

Stara autobuska stanica nalazi se u sklopu Beograda na vodi, a nakon premeštanja autobuskog saobraćaja na Novi Beograd, BAS stanica biće porušena. Prema rečima Marka Stojčića, ovaj prostor biće namenjen za različite sadržaje.

Posao na stanici u Bloku 42 započet je još 2017. godine, do pre par meseci radovi su tavorili. Brojni problemi isprečili su se u izgradnji nove zgrade, imovinsko-pravne muke, finansije, kao i izmene plana.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Lj. S./RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike