Grad spremno dočekuje zimu, dežurstva JKP Beograd na 14 baza

28.11.2023

09:10

0

Pavlović je naveo da zimska služba trenutno dežura na svojih 14 četrnaest baza, da je situacija dobra, temperatura je u plusu i u toku noći,

Grad spremno dočekuje zimu, dežurstva JKP Beograd na 14 baza
Copyright FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

 "Ekipe Zimske službe JKP Beograd put spremno dočekuju zimu i snežne padavine", izjavio je dežurni inženjer Zimske službe JKP Beograd put Pavle Pavlović. On je za Tanjug rekao da je zimska služba trenutno u nultom stepenu pripravnosti kada je reč o gradskim saobraćajnicama, odnosno prvom za republičke puteve drugog reda. "Apsolutno spremno dočekujemo zimu, opremljeni smo.

U odnosu na nalog koji dobijemo od upravljača, odnosno investitora mi smo spremni da reagujemo i angažujemo dovoljan broj i ljudstva i mašina i, naravno, vozila za čišćenje snega", naveo je Pavlović.

Istakao je da soli ima dovoljno i da je raspodeljena po bazama i precizirao da zimska služba ima oko 1500 tona soli i kamenog agregata oko 500 tona. Prema njegovim rečima, na gradskim putevima je trenutno angažovano tri vozila, a na republičkim pet vozila koji su tu da intervenišu ukoliko bude potrebe.

Pavlović je naveo da zimska služba trenutno dežura na svojih 14 četrnaest baza, da je situacija dobra, temperatura je u plusu i u toku noći, tako da nije bilo potrebe za obimnijim intervencijama, već je urađen obavezni preventivni obilazak i ustanovljeno je da je sve u redu.

"Dok ne bude nekih većih minusa, odnosno padavina bićemo u stanju pripravnosti", istakao Pavlović. Ukazao je da je u najvišem stepenu angažovanja, petom, otprilike 144 kamiona i drugih vozila i oko 250 ljudi u smeni. "Poledica je nešto što predstavlja najveći problem za vozače. Mi pratimo temperaturu na 5 santimetara od tla i čim dobijemo po prognozi da će temepratura biti niska, to je nagoveštaj da budemo obazrivi", rekao je Pavlović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike