Završen sedmi ciklus akcije "Đačko parking-mesto": Školama podeljeni vredni pokloni

16.11.2023

10:39

0

U OŠ "Jovan Dučić" počeo je i novi ciklus edukativnih predavanja za đake prvake o osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju

Završen sedmi ciklus akcije "Đačko parking-mesto": Školama podeljeni vredni pokloni
Ilustracija - Copyright Milos Tesic/ATAImages

U okviru akcije "Đačko parking-mesto" JKP "Parking servis" je po sedmi put doniralo nastavna sredstva osnovnim školama sa područja zonskog sistema parkiranja. Započeo je i novi ciklus edukativnih predavanja za đake prvake o osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju “Đaci vas mole, usporite pored škole”.

U okviru ovogodišnjeg ciklusa akcije "Đačko parking-mesto" školama je uručeno 17 interaktivnih tabli, 27 projektora, četiri računara sa monitorom, 10 multifunkcionalnih štampača, dva razglasa i dva video bima - rekla je Dragana Brdar iz JKP “Parking servis”.

- Pozivamo sve vozače da svoje automobile parkiraju na đačkim i bebi parking-mestima, jer na taj način plaćanjem parkiranja pomažu obližnjim zdravstvenim i obrazovnim ustanovama - rekla je Brdareva.

U Osnovnoj školi "Jovan Dučić" počeo je i novi ciklus edukativnih predavanja za đake prvake o osnovnim pravilima ponašanja u saobraćaju, rekla je Brdareva.

- U okviru edukacije, do sada je izvedeno 2.350 predstava, zahvaljujući kojima je oko 235.000 đaka prvaka naučilo kako da se pravilno i bezbedno ponaša na putu od kuće do škole - rekla je Brdareva.

Donaciju "Parking servisa" primili su direktori 34 beogradske osnovne škole, a predavanju o saobraćaju prisustvovalo je oko 90 učenika prvog razreda ove novobeogradske škole, navela je.

Time je, kako je istakla, svečano završen sedmi ciklus akcije "Đačko parking-mesto", a ujedno je započet i novi ciklus edukativnih predavanja u okviru akcije "Đaci vas mole, usporite pored škole" za đake prvake.

- Mi se trudimo da povećamo bezbednost dece u saobraćaju, ali i da poboljšamo uslove u kojima oni stiču svoja znanja. U saradnji sa Saobraćajnom policijom, ovo preduzeće često apeluje na vozače da opreznije voze u zonama škola, ali i da se parkiraju upravo na posebno obeleženim đačkim parking-mestima, jer plaćanjem parkiranja daju donaciju školi u blizini koje se ono nalazi - rekla je Brdareva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike