Šapić obišao radove na magistralnom vodovodu Makiš-Mladenovac i obećao završetak pete faze radova do marta 2024. godine (FOTO)

16.11.2023

11:22

0

Ovo je jedan od kapitalnih projekata za grad Beograd, koji će obezbediti gradsku pijaću vodu za više od 240.000 ljudi - rekao je Šapić

Šapić obišao radove na magistralnom vodovodu Makiš-Mladenovac i obećao završetak pete faze radova do marta 2024. godine (FOTO)
Copyright Beoinfo

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obišao je naselje Pudarci u opštini Grocka gde se izvode završni radovi na izgradnji magistralnog vodovoda Makiš - Mladenovac.

Šapić je podsetio da je taj projekat star više od 20 godina kojim treba da se sa gradskom pijaćom vodom pokriju prigradske opštine Grocka, Mladenovac, Sopot, ali i delovi Voždovca i Zvezdare.

Beoinfo
 

- Ovo je jedan od kapitalnih projekata za grad Beograd, koji će obezbediti gradsku pijaću vodu za više od 240.000 ljudi. Projekat realizacije ima sedam faza radova, a mi smo sada došli u petu fazu koja obuhvata delove opštine Grocka, to jest naselja Pudarci, Umčari i Živkovac. Sada se radi 19 kilometara mreže koja ide dalje ka Zaklopači. Takođe se stiču uslovi da sva ova naselja budu priključena sekundarnom mrežom na gradski vodovodni sistem - naveo je Šapić.

On je najavio završetak tog dela radova do marta 2024. godine.

- Sada imamo obećanje izvođača radova da će oni biti završeni do aprila 2024. godine, dok se paralelno sa ovim primarnim vodovodom radi i sekundarna mreža ka svim ovim naseljima. Poštuju se zacrtani rokovi otkada se nalazim na čelu grada Beograda. Ispratićemo ove radove kako bi predviđeni poslove bili završeni do marta naredne godine. Važno je da se vidi da već sada ulazimo u završnu fazu radova, uključujući i naselja Pudarci i Umčari. Posle toga, radovi se nastavljaju ka Mladenovcu, a na taj način ćemo centralnim vodovodom pokriti ceo Mladenovac, a potom i Sopot - najavio je Šapić.

Zaključio je da je ovaj projekat prioritetan za grad Beograd, a da će bolja preraspodela novca u gradskom budžetu obezbediti dovoljno sredstava za ovakve i slične projekte.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike