Šapić: Utvrdićemo ko je kriv za havariju u Novogradskoj ulici

15.11.2023

14:14

0

Svakako da ćemo da vidimo šta se tačno desilo, kazao je

Šapić: Utvrdićemo ko je kriv za havariju u Novogradskoj ulici
Copyright Beoinfo

Predsednik privremenog organa Aleksandar Šapić, odgovarajući danas na pitanje novinara ko će snositi odgovornost za havariju na vodovodnoj cevi u Novogradskoj ulici, rekao je da će grad učini sve što je neophodno da se pomogne građanima i da će utvrditi ko je odgovoran za to.  

Havarija na vodovodnoj mreži u Novogradskoj ulici dogodila se u ponedeljak, više kuća je oštećeno, a Šapić je rekao da, ukoliko je grad ili neka gradska služba odgovorna za to, snosiće odgovornost.  

"Sve gde je grad Beograd načinio grešku ili bilo koja služba grada, iako ja zaista ne mogu da znam na svakom nivou šta ko radi, ali moram da podnesem odgovornost. Svakako da ćemo da vidimo šta se tačno desilo. Ko je koga obaveštavao, da li su ili nisu bile reakcija određenih gradskih službi", rekao je on.  

 

Na pitanje da li zna da postoji i sudski proces sa gradskim službama, oko sličnog kvara pre nekoliko godina u istoj ulici, Šapić je rekao da ne zna da postoji takav sudski proces.  

"Nisam ni znao da postoje sudski procesi protiv grada, da vidimo čemu se radi. I da vidimo šta je istina i zašto terete gradske službe. Mislim, to je prosto nemoguće da vi možete sve da kontrolišete, sve da znate koliko ima zahteva. Mi smo zato uveli broj 11011 kako bi imali kontrolu", rekao je on.  

Šapić je prokomentarisao i održanu sednicu Privremenog organa i istakao da je više odluka usvojeno, jer Privremeni organ ima ovlašćenja koja je ima i gradonačelnik i skupština.  

"Mi sada u ovom periodu sve te stvari uradimo na jednom sastanku. Ne mogu sada na dnevnom nivou ili svakih par dana da potpišem stvari koje mi stižu. I zato je toliko tih akata, to su stvari dnevnog funkcionisanja. Materijal smo dostavili svim članovima privremenog organa u skladu sa zakonom ranije. Oni su se sa time upoznali, a onda smo na sednici određeni broj tačaka spojili, da ne bi za svaku ponaosob objašnjavali", kazao je Šapić.  

Najavio je da će verovatno sledeća sednica biti održana za sedam do 10 dana, u zavisnosti od potreba. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike