Šapić otvorio 21. Festival stvaralaštva starijih: Iskustvo najstarijih sugrađana je važan društveni resurs (FOTO)

14.11.2023

14:31

0

Šapić je prisutnima poželeo dobro zdravlje i rekao da bi optimizam i entuzijazam koji ih krasi trebalo da podele sa svima

Šapić otvorio 21. Festival stvaralaštva starijih: Iskustvo najstarijih sugrađana je važan društveni resurs (FOTO)
Copyright Beoinfo

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić svečano je u Starom dvoru otvorio 21. Festival stvaralaštva starijih – „Zlatno doba“ i poručio da njihovo životno iskustvo predstavlja izuzetno vredan društveni resurs.

– Termin „najstariji sugrađani“ bih najradije zamenio sa „najiskusniji sugrađani“, jer živimo u vremenu kada se sve što je staro tretira drugačije. Iskustvo koje dolazi sa godinama je suštinski važno i predstavlja najveću vrednost naših seniora. Iz knjiga se  može nešto naučiti, ali bez životnog iskustva nema istinskog znanja. Zbog toga sam se uvek rado, kada god sam bio u prilici, odazivao pozivima na događaje vezane za najiskusnije sugrađane. U pitanju je uvek posebna energija i zbog toga želim da vam iskažem poštovanje i zahvalim što ste nam omogućili da živimo u Srbiji kakva je danas.

 

Šapić je prisutnima poželeo dobro zdravlje i rekao da bi optimizam i entuzijazam koji ih krasi  trebalo da podele sa svima, jer, kako je rekao, upravo to nedostaje mlađim generacijama. Mladi koji se ugledaju na starije i njihovo ogromno životno iskustvo, sigurno će lakše „hodati kroz sopstveni život“. Želim svima dobro zdravlje, puno sreće i lepo raspoloženje – poručio je Šapić.  

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Marina

Vidojević je istakla da smo danas okupljeni da bi, kako je rekla, proslavili bogatstvo i raznolikost stvaralačkog duha.

– Ovaj festival nije samo manifestacija kreativnosti već je izraz poštovanja prema onima koji su proživeli mnoge godine i doneli sa sobom iskustvo i mudrost. „Ostvari pravo na stvaralaštvo” nije samo tema ovogodišnjeg festivala već je i poziv svakome od nas da seni i podstiče stvaralaštvo među starijom generacijom – rekla je Marina Vidojević.

Direktor Ustanove gerontološki centar Beograd Srđan Dimitrijević izrazio je zahvalnost Gradu Beogradu, koji je pokrovitelj 21. Festivala stvaralaštva starijih „Zlatno doba“.

– Festival je koncipiran kao kreativni odgovor na otuđenost i kao svojevrsni poziv na porvatak aktivnom životu, društvenom napretku, dijalogu i razumevanju među ljudima – rekao je Dimitrijević.
Događaju je prisustvovao vršilac dužnosti sekretara za socijalnu zaštitu Grada Beograda Petar Jordanov. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike