U vrtiću u kom je dečak umro zbog predoziranja fentanilom policija pronašla skrovište s drogom (FOTO)

22.09.2023

11:02

0

Ispostavilo se da su osumnjičeni bili uključeni u preprodaju droge, s posebnim zadatkom da mešaju fentanil sa drugim narkoticima

U vrtiću u kom je dečak umro zbog predoziranja fentanilom policija pronašla skrovište s drogom (FOTO)
Copyright Printscreen Twitter/NYPDnews

Policija grada Njujorka otkrila je tajno skrovište sa drogom u vrtiću u Bronksu u kom je prošle nedelje preminuo jednogodišnji dečak najverovatnije jer se predozirao fentanilom.

Tokom pretrage pronađeno je između osam i deset kilograma droge, smeštene u podu prostorije koja je inače bila namenjena za igru dece. U tom skrovištu su pronađeni fentanil i drugi narkotici.

- Pronađeno je više dokaza koji navode na zaključak da ovo nisu bile obične jaslice - rekao je okružni tužilac Bronksa Darsel Klark.

Ispostavilo se da su osumnjičeni bili uključeni u preprodaju droge, s posebnim zadatkom da mešaju fentanil sa drugim narkoticima ili čak kućnim potrepštinama, uključujući dečiji puder.

Prošle sedmice policija je pronašla kilogram fentanila ispod prostirke u istom vrtiću, nakon što je jedno dete preminulo, a troje mališana završilo u bolnici s ozbiljnim simptomima predoziranja. Jednogodišnji Nikolas Dominici bio je u vrtiću samo nedelju dana pre nego što je preminuo.

Vlasti su podigle optužnice protiv dve osobe zbog posedovanja, namerne distribucije droge i ubistva.

Printscreen Twitter/NYPDnews
 

Policija veruje da su deca, starosti između osam meseci i dve godine, u dečjoj sobi slučajno bila izložena fentanilu. Deca koja su završila u bolnici hitno su dobila lek Narcan, koji se koristi u slučajevima predoziranja opioidima.

Glavni detektiv njujorške policije Džozef Keni izjavio je da je tokom pretrage dečje sobe kilogram fentanila pronađen ispod prostirke na kojoj su deca spavala.

Vlasnica jaslica Divino Nino Grej Mendez (36) i njen stanar Karlisto Acevedo Brito (41) suočavaju se sa ozbiljnim optužbama za posedovanje narkotika s namerom distribucije, što je dovelo do smrtnog ishoda.

Osumnjičeni su zadržani u pritvoru bez prava na kauciju, a u slučaju osuđivanja moguća je kazna doživotnog zatvora.

Nadzorne kamere i telefonski zapisi ukazuju na to da je Mendez prvo kontaktirala svog supruga nakon što je primetila da deca nisu dobro, a tek potom pozvala hitnu pomoć. Njen suprug je stigao u jaslice i iz dečije sobe izneo nekoliko punih kesa. Policija i dalje traga za njim.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike