Epilog mučenja učenika u domu u Futogu: Evo koliko je starijih učenika dobilo krivične prijave, biće ih još

29.09.2023

11:05

0

Autor: 24sedam

Srednjoškolci zlostavljači dobili su krivične prijave za nanošenje teških telesnih povreda, kao i za zlostavljanje i mučenje

Epilog mučenja učenika u domu u Futogu: Evo koliko je starijih učenika dobilo krivične prijave, biće ih još
Copyright Printskrin/facebook

Zlostavljanje i maltretiranje starijih učenika prema mlađima iz Poljoprivredne škole u Futogu dobila je i policijski epilog.

Protiv jednog srednjoškolca (16), kako je i najavljeno, podnete su dve krivične prijave - jedan za tešku telesnu povredu i druga za zlostavljanje i mučenje. Protiv najmanje pet učenika, takođe, podneta je krivična prijava za zlostavljanje i mučenje.

Kako se saznaje, ovo nije konačan broj podnetih krivičnih prijava jer je istraga u toku.

Grupa učenika starijih razreda Poljoprivredne škole u Futogu maltretirala je i zlostavljala trojicu mlađih đaka. Incident se desio u sredu uveče, u Domu za učenike ove škole. Nasilnici su dečaku slomili i ruku, a iz sobe je izašao otečen i modar.

Direktor Poljoprivredne škole Dušan Gagić potvrdio je da su se incident i vršnjačko nasilje dogodili i da su o svemu obavešteni nadležni. Maloletnici za koje se sumnja da su učestvovali u tome, u prisustvu roditelja dali su izjave u policiji.

Direktor je objasnio da su dvojica đaka povređena. Jedan ima prelom kosti na šaci, dok je drugi zadobio modrice. Povređeni su odmah sinoć odvedeni u Urgentni centar, gde je dečaku sa povređenom rukom pružena lekarska pomoć.

- U 22 sata je, po kućnom redu, povečerja, i radnik obezbeđenja je obilazeći muški deo doma u jednoj sobi video grupu đaka. Bili su mnogo bučni i opomenuo ih je da smire. Radnik obezbeđenja, kada se posle 15 minuta vratio iz obilaska doma, u sobi trojice đaka prvaka je zatekao nekoliko starijih učenika, koji su ih maltretirali. Dvojica prvaka su povređena, dok je treći nepovređen. O svemu je odmah obavešten dežurni vaspitač, kao i direktorka doma.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike