Bliži se kraj radovima na podzemnim prolazima: Poznato do kada će rekonstrukcija trajati

27.09.2023

09:05

0

Predsednik opštine Stari grad je istakao da su postavljeni novi liftovi u svim prilazima

Bliži se kraj radovima na podzemnim prolazima: Poznato do kada će rekonstrukcija trajati
Uređenje podzemnih prolaza u Beogradu - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Rekonstrukcijom pešačkih prilaza podzemnom prolazu kod Igumanove palate i palate Atina, ulazi se u završnu fazu uređenja podzemnih prolaza u centru Beograda, izjavio je Radoslav Marjanović, predsednik opštine Stari grad.

On je, u izjavi za Tanjug, rekao da se očekuje da završni radovi traju do novembra.

- Nakon rekonstrukcije prilaza podzemnih prolaza kod Palate Albanije, hotela Balkan, Robne kuće Beograd, kod hotela Moskva koji su završeni, takođe su uređena i dva prilaza kod Pozorišta na Terazijama, sada se rade preostala dva kod Igumanove palate i kod Palate Atina na Terazijama. Završetkom ovih podzemnih prilaza praktično svi prilazi koji se nalaze na Terazijama biće kompletno završeni - rekao je Marjanović.

On je istakao da su postavljeni novi liftovi u svim onim prilazima gde su i bili, kao i led rasveta i rampe za osobe sa invaliditetom, a na završenim ulazima ugrađen je i sistem za video nadzor.

Prema njegovim rečima, nakon završetka preostala dva prilaza koji se očekuje do novembra, može se reći da je kompletno završen najobimniji i najozbiljniji deo posla - rekonstrukcija samih prilaza podzemnih prolaza.

- Nakon toga nastavlja se rad koji neće sprečavati protok pešačkog saobraćaja, odnosno kretanja pešaka, to je rad na obnovi plafona, zidovima, oblogama i to je već završeno kod hotela Moskve, a do kraja godine biće zavešen ceo projekat koji se radio u nekoliko faza, odnosno svi podzemni prolazi - rekao je Marjanović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike