Dan otvorenih vrata u "Gradskoj čistoći": Mališani u subotu imaju priliku da nauče o reciklaži i provozaju se u "smećarcima"

06.09.2023

16:10

0

Preduzeće na ovaj način želi svojim najmlađim sugrađanima da priredi zabavne, ali i vrlo korisne i edukativne vikende.

Dan otvorenih vrata u "Gradskoj čistoći": Mališani u subotu imaju priliku da nauče o reciklaži i provozaju se u "smećarcima"
Copyright Beoinfo

Javno komunalno preduzeće "Gradska čistoća" tradicionalno i ove godine, kao i godinama unazad, otvara kapije za sve mališane Beograda koji žele da posete preduzeće i upoznaju se sa zaposlenima i načinom rada, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća.

Ovo edukativno, kreativno i veselo okupljanje beogradskih školaraca i predškolaca, njihovih pratilaca i zaposlenih u JKP-u „Gradska čistoća” biće upriličeno u subotu, 9. septembra, s početkom u devet časova, u obezbeđenom prostoru direkcije preduzeća (Ulica Mije Kovačevića 4).

Tokom tradicionalne akcije „Dan otvorenih vrata” mališani će u pratnji svojih roditelja, staratelja, baka i deka, vaspitača i nastavnika moći da iskoriste jedinstvenu priliku da, pored vožnje u omiljenim „smećarcima”, vide i kako se peru sudovi za odlaganje komunalnog otpada, kako izgleda vožnja u specijalizovanim vozilima za vodu i zemlju, popularnim amfibijama, kako se koriste elektročistilice, elektrotrotineti i duvači za lišće.

Mališani će takođe moći da učestvuju u edukativnim radionicama o reciklaži, da pogledaju pozorišnu predstavu „Reciklosaurusi” o ekologiji, reciklaži i unapređenju životne sredine, a sve to u obezbeđenom krugu direkcije preduzeća. Preduzeće na ovaj način želi svojim najmlađim sugrađanima da priredi zabavne, ali i vrlo korisne i edukativne vikende.

Pored vožnje, najmlađi Beograđani će ovom prilikom moći da nauče ili se podsete šta je to reciklaža, zašto je važna, kako se pravilno odlaže otpad, ko su ljudi koji brinu o čistoći prestonice, kako se peru sudovi za odlaganje komunalnog otpada, kako se rukuje elektrousisivačima, kako se raščišćavaju deponije, kako se uklanja sneg, te šta zajedno možemo da uradimo kako bi Beograd bio čistiji i uredniji grad.

Mališane koji posete „Čistoću” i tom prilikom budu učestvovali na edukativno-zabavnom vikendu očekuju lepa i korisna iznenađenja, zdrava užina i osveženje.

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća” će sa velikim zadovoljstvom nastaviti da organizuje ovakve akcije jer su one jedan od načina podizanja svesti o značaju očuvanja životne sredine i najčešće su usmerene na najmlađe, s obzirom na to da su upravo oni najveći potencijal promene društva kada je reč o ekološkoj osvešćenosti, saopštavaju iz „Čistoće”.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike