Ekipe "Gradske čistoće" sutra nastavljaju suzbijanje komaraca: Evo koje su lokacije u pitanju

05.09.2023

18:10

0

Autor: 24sedam

Apeluje se na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane omoguće nesmetan rad

Ekipe "Gradske čistoće" sutra nastavljaju suzbijanje komaraca: Evo koje su lokacije u pitanju
Zaprašivanje komaraca - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” nastavljaju sutra akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, saopštilo je JKP „Gradska čistoća”.

Kako su naveli, sutra, 6. septembra, od 20 časova do ponoći, ekipe ovog komunalnog preduzeća vršiće tretman suzbijanja komaraca na sledećim lokacijama: Košutnjak, Topčider, Zvezdarska šuma, Novo groblje, Banjička šuma, Ada Ciganlija, Makiš, groblje Orlovača, Sremačka šuma i Ranžirna stanica, uz napomenu da će se tretman sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili.

Preparati koje ekipe JKP-a „Gradska čistoća” koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste Servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7 do 22 časa, kao i subotom od 8 do 14 časova.

Ovo komunalno preduzeće apeluje na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike