Zakazana sednica Skupštine grada Beograda: Odbornici zasedaju 13. septembra - evo šta će se naći na dnevnom redu

06.09.2023

15:25

0

Sednica će se održati u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije, ulaz iz Ulice kralja Milana, sa početkom u 10 časova

Zakazana sednica Skupštine grada Beograda: Odbornici zasedaju 13. septembra - evo šta će se naći na dnevnom redu
Skupština grada Beograda - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević zakazao je za sredu, 13. septembar, 11. sednicu Skupštine grada koja će se održati u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije, ulaz iz Ulice kralja Milana, s početkom u 10 časova.

Na dnevnom redu sednice je Predlog odluke o izmenama Odluke o budžetu Grada Beograda za 2023. godinu, kao i Predlog odluke o izmenama Odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2023. godini.

Pred odbornicima je i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na programe poslovanja za 2023. godinu javnih gradskih preduzeća, Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o raspodeli neto dobiti iz 2022. godine za javna gradska preduzeća, kao i Predlog odluke o konverziji potraživanja Grada Beograda po osnovu ustupljenih javnih prihoda u trajni ulog u kapitalu kompanije „Sloboda akcionarsko društvo” Čačak.

Odbornici će raspravljati o jednom broju predloga planova detaljne regulacije, kao i predloga odluka o izmeni i dopuni odluke o izradi plana generalne regulacije od značaja za razvoj grada Beograda. Planovi obuhvataju opštine Voždovac, Zvezdara, Stari grad, Obrenovac, Novi Beograd, Vračar, Zemun, Palilula, Rakovica, Savski venac.

Na dnevnom redu su i Predlog o izmeni i dopuni Odluke o stalnim manifestacijama u oblasti kulture od značaja za Grad Beograd, Predlog odluke o dopuni Odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite, Predlog godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Beograda za 2023. godinu, Predlog izmena i dopuna Akcionog plana adaptacije na klimatske promene sa procenom ranjivosti, Predlog zaključka o usvajanju Izveštaja o stanju bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Beograda za 2022. godinu, kao i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o finansiranju i sufinansiranju programa i projekata od javnog interesa u oblasti dobrovoljnog vatrogarstva na teritoriji grada Beograda.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike