Uklonjen ringišpil iz Grocke: Nemarnost radnika dovela do povređivanja troje mladih

02.08.2023

13:35

0

Predsednik opštine Grocka, Dragan Pantelić, rekao je da je ringišpil odmah uklonjen po izlasku inspekcije na teren

Uklonjen ringišpil iz Grocke: Nemarnost radnika dovela do povređivanja troje mladih
Izmeni - Copyright Pexels

Troje mladih ljudi povređeno je na ringišpilu tokom manifestacije "Gročanske svečanosti" kada je deo konstrukcije pao na njih. Srećom, sve troje imaju lakše povrede i pušteni su na kućno lečenje.

Predsednik opštine Grocka, Dragan Pantelić, rekao je za TV Pink da je ringišpil odmah uklonjen po izlasku inspekcije na teren.

- Tri mlada lica su povređena. Po javljanju policiji naša inspekcija je izašla na teren i onda smo ušli u proceduralne stvari. Pozvali smo vlasnika da da izjavu, utvrdili smo da je bilo grešaka u tom delu rukovanja od strane neovlašćenog lica, radnika, na taj način deca su se povredila. Mi smo u stalnom kontaktu sa porodicama povređene dece, a jedna od povređenih je i moja sestričina. Odmah je naša inspekcija naložila da se ringišpil ukloni - kaže Pantelić i ističe da je najvažnije da su deca sada dobro.

Predsednik opštine Grocka ističe i da je "lom koji je nastao zaustavljen odmah", a da je celu nesreću prouzrokovala nemarnost radnika.

- Ringišpil je imao sve potrebne isprave za rad. Ovde se desila jedna nemarnost radnika gde je spustio jedan deo šipke, a kanap je zakačio korpu i desio se lom koji je zaustavljen za pet sekundi - kaže Pantelić.

Aleksandra Ristić, rukovodilac komunalne inspekcije, ističe da je ringišpil istog dana uklonjen, kada je izdat nalog.

- Odmah po saznanju o incidentu komunalni inspektori su izašli na teren. Vlasnici su bili tu, kao i ringišpil. Posedovali su ispravnu dokumentaciju, i mi u tom trenutku nismo mogli da otkrijemo nepravilnost ringišpila. Ono što smo mogli da uradimo jeste da uzmemo izjave, a oni su nam rekli da je lice koje je rukovalo na trenutak napustilo prostor ringišpila i neki drugi radnik ga je zamenio. Iz nekog razloga je spustio lutku koju deca hvataju, kanap je bio opušten, jedna od korpi se uplela u kanap, povukla je konstrukciju i zato je došlo do pucanja šipke. Mi smo naložili da se ringišpil ukloni odmah, što su oni ispoštovali i isti dan su napustili prostor - kaže Aleksandra Ristić za Pink.

"Ringišpil je potpuno ispravan, ništa se nije polomilo, ni otkačilo. Deca su se bacala. Deca jesu poštovala pravila, ali su se bacala, a ringišpil i služi za to", dodala je ona.

Dozvola za rad ringišpila je postojala.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike