Ekipe "Gradske čistoće" sutra nastavljaju suzbijanje komaraca: Evo koje su lokacije u pitanju

27.07.2023

23:15

0

Apeluje se na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane omoguće nesmetan rad

Ekipe "Gradske čistoće" sutra nastavljaju suzbijanje komaraca: Evo koje su lokacije u pitanju
Zaprašivanje komaraca - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” i sutra nastavljaju akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, saopštilo je JKP „Gradska čistoća”.

Ekipe JKP-a „Gradska čistoća” vršiće sutra, od 5 do 7 časova, kao i od 18 časova do ponoći, suzbijanje odraslih jedinki komaraca uređajima sa zemlje na sledećim lokacijama:

Staro sajmište, park Ušće, Park prijateljstva, Zemunski kej (jutarnji tretman od pet časova), Barička ada od Dubokog (obe strane), Zabran i potez ka Zabrežju, Zabrežje, Grocka Gročanska ada, Obrenovac – Draževac, Konatice, Grabovac, Dren i Orašac, Veliko polje, Krtinska i Urovci, Poljane, Mala Moštanica, Jasenak i Baljevac, Mislođin, Barič, Zvečka, Belo polje, Rvati i Dudovi, Ljubinić, Vukićevica, Stubline, Piroman, Brovič, Trstenica, Ratari i Skela.

Tretman će se sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu to dozvolili.

Preparati koje ekipe „Čistoće” koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani kod Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste Servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7 do 22 časa, i subotom od 8 do 14 časova.

Ovo komunalno preduzeće apeluje na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike