Grad sutra nastavlja sa ubijanjem najdosadnijih insekata: Sa zaprašivanjem komaraca počinju od ranih jutarnjih časova!

13.07.2023

22:13

0

Autor: Lj. S.

Tretman će se sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili

Grad sutra nastavlja sa ubijanjem najdosadnijih insekata: Sa zaprašivanjem komaraca počinju od ranih jutarnjih časova!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" sutra ujzutru i uveče nastaviće akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje.

Kako se navodi u saopštenju JKP "Gradske čistoće", sutra ujutru od pet časova do 6.30 časova i od 18.00 časova do ponoći, ekipe "Čistoće" vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca, na sledećim lokacijama:

Tanjug/Jadranka Ilić
 
  • Pregrevica i Kej oslobođenja - jutarnji tretman od pet do 6.30 časova
  • Priobalje Save od Dubokog do MZ "Ušće", priobalje Kolubare od ušća Kolubare u Savu do MZ "Poljane", Zabran, Poljane, Konatice, Rucka, Pećani, Sremačka šuma, Bojčinska šuma, nasip od Tarzan plaže do crkve u Jakovu, kanali kroz polje u Boljevcima, deo nasipa uz Nautičko selo-popodnevni termin od 18 do 00.00 časova.

Kako se navodi, tretman će se sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili.

Preparati koje ekipe JKP "Gradska čistoća" koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11- 0 -11 radnim danima od sedam do 22 časa, i subotom od osam do 14 časova.

- Apelujemo na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca - stoji u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike