Šapić: "Beogradski dani porodice" - manifestacija za sve generacije

21.06.2023

11:41

0

Duboko verujem da ona treba da bude tradicionalna i da postane jedna od najvažnijih u gradu Beogradu - rekao je prvi čovek prestonice

Šapić: "Beogradski dani porodice" - manifestacija za sve generacije
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić - Copyright Beoinfo

Manifestacija "Beogradski dani porodice", koja će biti održana ovog vikenda, treba da postane tradicionalna i jedna od najvažnijih u gradu Beogradu jer ne smemo da zaboravimo da je porodica nukleus svega, izjavio je gradonačelnik Aleksandar Šapić.

On je gostujući na TV Hepi istakao da je ova manifestacija odlagana dva puta, a simbolično je važno da se ona održi.

- Duboko verujem da ona treba da bude tradicionalna i da postane jedna od najvažnijih u gradu Beogradu. Manifestacija je dobila ovaj naziv zato što smo zaboravili da je porodica nukleus svega. Poslednjih nekoliko meseci mnogo govorimo o porodici, kao i o kontaktu sa decom, koliko znamo šta su njihovi problemi, koliko smo im posvećeni. Želeli smo da napravimo manifestaciju koju će moći da posete sve generacije, da im bude lepo u njihovom centru grada. Organizovaćemo brojne kulturne događaje. Pozivamo sve građane da dođu, da se druže, da posvete pažnju jedni drugima. Ovo će biti prava parada radosti, optimizma, veselja, zdrave i normalne emocije - istakao je gradonačelnik.

Najavio je da će čitav centar grada od Palate Albanija i Terazijske česme do Kalemegdana biti zatvoren dva dana, a na tom prostoru biće radionice, sportski tereni, luna-park, koncerti. Kako je rekao, biće to urbani vašar u centru grada.

- Nadam se da će i jednog dana, kada ja više ne budem gradonačelnik, oni koji dođu posle mene i budu vodili ovaj grad unapređivati ovu manifestaciju jer je to manifestacija svih nas koji živimo u Beogradu, bez obzira na sve različitosti - rekao je Šapić.

Govoreći o rezultatima nakon godinu dana na čelu srpske prestonice, Šapić je naglasio da su se stekli uslovi da se implementiraju sve pogodnosti i socijalne mere koje olakšavaju svakodnevni život Beograđana, jer pored važnih infrastrukturnih projekata ne treba da zaboravimo stvari koje su za običnog građanina i te kako važne.

- Počeli smo od vaučera, preko besplatnih vrtića i kompleta za udžbenike za osnovce i srednjoškolce, sve do besplatnog boravka na otvorenim bazenima. Uveden je i potpuno besplatan prevoz za srednjoškolce, a za starije od 65 godina obezbedili smo doživotnu karticu za prevoz. Najnovija mera koju smo omogućili rebalansom budžeta jeste besplatan engleski jezik za predškolce i postavljanje prečišćivača vazduha u vrtićima, osnovnim i srednjim školama - naveo je gradonačelnik.

On je istakao da će u toku ovog leta Beograđani imati potpuno zaokružen čitav projekat gradskog prevoza, a kada je reč o aplikaciji, očekuje se da će biti u funkciji od 1. jula.

M.M./ATAImages
 

Gradonačelnik Šapić je rekao da će građani uskoro moći da osete plodove rada ove gradske uprave u prethodnih godinu dana.

- Od septembra na red dolaze važne odluke od kojih će direktne koristi imati građani Beograda. Očekujem da će tokom leta biti završena nabavka za bezbednosne stanice, a u planu je da se na teritoriji grada rasporede 102 bezbednosna objekta do proleća sledeće godine. Tu će boraviti naša komunalna milicija, „Beli”, i to će suštinski promeniti bezbednost u gradu. Nakon tragedija koje su nas pogodile, bezbednost dece i ostalih građana jedan je od prioriteta - rekao je Šapić.

Prema njegovim rečima, prethodnih godina urađeno je mnogo projekata koji su znatno izmenili sliku grada.

- Prošle godine uradili smo 50 ulica, dok je ove godine u planu da se uradi 100 ulica, a prvi put se ne kasni sa radovima i polako se na tom polju uvodi red i odgovornost. Godinu dana nije dovoljan vremenski period da se vidi šta je sve urađeno i šta je u planu da se uradi, ali građani mogu biti sigurni da ćemo nastaviti da radimo maksimalno odgovorno i u njihovu korist - poručio je prvi čovek srpske prestonice.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike