Grad ne deli samo besplatne udžbenike, od septembra stižu nove olakšice za đake i roditelje

20.06.2023

11:09

0

Od septembra ćemo nastaviti sa besplatnim stvarima za Beograđane, što je deo onog budžeta koji sam najavio prethodne godine - rekao je gradonačelnik

Grad ne deli samo besplatne udžbenike, od septembra stižu nove olakšice za đake i roditelje
Copyright RINA

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je od septembra besplatan engleski jezik za sve predškolce i po jedan prečišćivač vazduha za sve vrtiće, osnovne i srednje škole.

- Od septembra ćemo nastaviti sa besplatnim stvarima za Beograđane, što je deo onog budžeta koji sam najavio prethodne godine - rekao je gradonačelnik na konferenciji uoči sednice.

Najavio je besplatne kurseve engleskog jezika za sve predškolce, kao i da će u svim prostorijama vrtića, osnovih i srednjih škola obezbediti besplatne prečišćivače vazduha od septembra.

- Od septembra će Grad to da obezbedi, biće u svim prostorijama jedan prečiščivač vazduha. Mi ćemo to servisirati, a sredstva ćemo obezbediti kroz ovaj rebalans - rekao je Šapić i dodao da će Grad nastaviti sa "budžetom brige za ljude".

On je rekao da ta odluka neće biti doneta danas nego na Veću, jer ne mora da prođe kroz Skupštinu.

Pred odbornicima će se danas naći rebalans budžeta grada za 2023. godinu na osnovu kojeg su, između ostalog, obezbeđena sredstva za besplatne vrtiće i besplatne udžbenike za osnovce i srednjoškolce na teritoriji Beograda, ali i za nastavak započetih investicija.

Do kraja godine će najverovatnije biti urađen još jedan rebalans i to u septembru, što je najavljeno kada je izglasan budžet.

- Danas prebacujemo sa nekih pozicija novac, neke druge otvaramo i to ćemo isto uraditi u septembru. Ako bude potrebe do kraja godine ćemo uraditi još jedan rebalans. Cilj je kada se podvuče godina da realizacija bude što bolja - istakao je Šapić.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike