Niče veliki sportski kompleks na Bežanijskoj kosi: Šapić najavio početak gradnje

06.06.2023

14:23

0

U okviru ovog projekta nalaziće se atletski stadion, fudbalski teren, kao i otvoreni i zatvoreni tereni za različite sportove

Niče veliki sportski kompleks na Bežanijskoj kosi: Šapić najavio početak gradnje
Aleksandar Šapić - Copyright Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je danas izgradnju velikog sportskog kompleksa na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

Obraćajući se prisutnima na polaganju kamena temeljca za izgradnju nacionalnog trenažnog odbojkaškog centra na Novom Beogradu, gradonačelnik je rekao da će se nedaleko odatle graditi veliki sportski kompleks namenjen za profesionalne sportiste, ali i sve građane i rekreativce.
Šapić je dodao da je u toku izrada idejnog projekta.

- U okviru ovog budućeg velelepnog projekta nalaziće se atletski stadion, fudbalski teren, kao i otvoreni i zatvoreni tereni za različite sportove. Nadam se da ćemo za tri-četiri godine, kada budemo ponovo bili ovde, moći da kažemo da se nalazimo na mestu velikog i kompleksnog sportskog centra. Mislim da Srbija i njeni sportisti to zaslužuju - istakao je gradonačelnik.

Šapić je rekao da, prema evropskim standardima, grad Beograd brojem sportskih objekata zadovoljava oko 800.000 stanovnika.

Kako kaže, njegova je obaveza, kao gradonačelnika, da povećava broj sportskih objekata, kako bi se što više građana bavilo različitim sportskim aktivnostima.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike