Gradski urbanista obrazložio više planskih dokumenata na sednici Skupštine grada Beograda: Linijski park je jedan od najvažnijih projekata!

20.06.2023

18:11

0

Stojčić je rekao da se nije pristupilo izgradnji garaže u Vasinoj ulici jer je neophodno prvo izvršiti arheološka istraživanja u tom delu grada

Gradski urbanista obrazložio više planskih dokumenata na sednici Skupštine grada Beograda: Linijski park je jedan od najvažnijih projekata!
50da292fbbc7910f8909de22ae842a10_8761505525 - Copyright Beoinfo

Gradski urbanista Marko Stojčić na današnjoj sednici Skupštine grada Beograda obrazližio je više izmena i dopuna planova detaljne regulacije, kao i odluke o izradi planova detaljne regulacije i prostornih planova.

Među tačkama je i Predlog plana detaljne regulacije za deo bloka između Ulica Endija Vorhola, Valjevske i Ivice Devčića u gradskoj opštini Čukarica, Predlog izmene i dopune plana detaljne regulacije za deo područja Višnjice - Višnjički venac u Gradskoj opštini Palilula.

Pred odbornicima je i Predlog izmena i dopuna plana detaljne regulacije dela Vračarskog platoa.

Gradski urbanista je, između ostalog, govorio o Linijskom parku, navodeći da je taj projekat već započet.

Grad Beograd
Linijski park

- Linijski park je projekat koji je već započeo, a duboko verujem da je to, ako ne najvažniji, jedan od najvažnijih projekata poslednjih 10 i narednih 10 godina koji se tiču javnog uređenja prostora - rekao je Stojčić.

On je dodao da kada je reč o Savskom nasipu neće biti bušenja nasipa te da je ideja da se provuče jedna vodovodna cev preko nasipa u plitkom iskopu.

Stojčić je rekao da se nije pristupilo izgradnji garaže u Vasinoj ulici jer je neophodno prvo izvršiti arheološka istraživanja u tom delu grada.

- Nadamo se da ćemo uspeti da pronađemo antički Singidunum u nekom stanju, čemu se i pojedini arheolozi nadaju - rekao je Stojčić.

Kada je reč o Odluci o proglašenju zaštite predela izuzetnih odlika "Ada Ciganlija", Stojčić ističe da će ta odluka koja će biti kasnije na dnevnom redu jasno definisati šta je moguće, a šta nije moguće uraditi na Adi Ciganliji.

- Urbanizacije Višnjičkog venca bez infrastrukture nema, a nekoliko je preduslova kako bi se taj prostor urbanizovao, a ovde nije planirana neka veća izgradnja - istakao je Stojčić govoreći o Predlogu izmene i dopune plana detaljne regulacije za deo područja Višnjice.

On je dodao da će doći do zacevljivanja kanala Despotovac koji će vlasniku parcele, kako kaže, omogućiti izgradnju veće kvadrature, a planirani su javni sadržaji za decu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike