Uživanje i druženje sa kućnim ljubimcima: "Festival pasa svih rasa" na Kalemegdanu pomeren za sutra

16.06.2023

10:45

0

Važna stavka festivala je udomljavanje životinja

Uživanje i druženje sa kućnim ljubimcima: "Festival pasa svih rasa" na Kalemegdanu pomeren za sutra
Ilustracija - Copyright Profimedia

Zbog obilnih padavina koje se očekuju danas tokom celog dana zvanično otvaranje "Festivala pasa svih rasa" će biti pomereno za sutra u 10 časova na Kalemegdanu kod fontane Ribar.

Trajanje festivala će biti produženo i uključiće i ponedeljak 19.jun.

Naime, i ove godine će se u srcu Beograda, na Kalemegdanu, od 17. do 19. juna održati festival pasa pod nazivom "Ulični psi, festival pasa svih rasa".

Zabavni, ali i edukativni festival će biti još većeg obima i bogatijeg sadražaja. Važna stavka festivala je udomljavanje životinja. Prošle godine je udomljeno 20 kuca i četiri mace, a kroz festival je prošlo više od 20.000 posetilaca, vlasnika ili ljubitelja pasa.

Ove godine svi koji dođu na Festival moći će da uživaju u raznim aktivnostima: na raspolganju će biti mnogobrojni poligoni, izazovi, hendlovanje pasa...Na jednom mestu će se naći uzgajivačnice, proizvođači hrane, pet shopovi, veterinari, prihvatilištva, dreseri, dizajneri i frizeri, poslastičarnica za pse . Na Festivalu možete saznati više informacija o odabiru, odgajanju, tretiranju pasa, kako psi utiču na razvoj deteta. Osobine i psihološke prednosti koje vaše dete može razviti uz životinje će im pomoći u skoro svakom aspektu života.

"Animal Rescue Srbija" će držati predavanja u okviru projekta "MJAU VAU EKSPERT" čiji je osnovni cilj kako da nam deca budu bezbednija u susretu sa psima na ulici kao i Temptation takmičenje na kom učešće mogu uzeti svi psi sa svojim vlasnicima.

Ovo takmičenje izaziva najviše smeha kod publike i pokazuje koliko je pas povezan sa svojim vlasnikom i koliko je poslušan. Aktivacioni poligoni za najspretnije, ali i chill zona za one koji ne žele previše da se zamaraju. Najnoviji trendovi u grumingu pasa, edukacije na temu pripreme pasa za izložbe i takmičenja tog tipa.

Tokom tri dana festivala posetioci će moći da uživaju sa svojim ljubimcima u različitim igricama, edukativnom programu, ali i hrani. Kada se umorite, onda je food court pravo mesto za vas. Kafa, klopa i zaslađenje za pravi porodični ugođaj.

Javno komunalno preduzeće „Veterina Beograd“ sa psima iz gradskih prihvatilišta će promovisati usvajanje napuštenih pasa pozivajući sve zainteresovane građane koji žele da udome neku od napuštenih kuca da mogu da dođu i izaberu jednu onih koje će toga dana Veterina Beograd dovesti na usvajanje.

Velika zahvalnost našim partnerima, Opštini Stari grad , koji su nas izdvojili kao događaj od posebnog značaja za Opštinu za ovu godinu kao i Beogradskoj Tvrđavi na gostoprimstvu.

Svratite na Kalemegdan od 16.do 18.juna i uživajte u festivalu koji za cilj ima podizanje svesti o doprinosu kućnih ljubimaca na svakodnevni život, kao i njihova sposobnost da nas iscele i učine boljim ljudima.

Povedite porodicu, prošetajte vaše ljubimce, čekamo vas!

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike