Beograd dobio prvu samouslužnu perionicu za pse! Kupanje ljubimca jeftinije nego u salonu, a kupatilo ostane čisto (FOTO)

07.10.2022

07:15

0

Mateja ideju za svoj posao prvi put video pre 10 godina u Londonu, pa realizovao u Beogradu

Beograd dobio prvu samouslužnu perionicu za pse! Kupanje ljubimca jeftinije nego u salonu, a kupatilo ostane čisto (FOTO)
kupanje pasa (22) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Umesto višesatnog kupanja kućnih ljubimaca, bola u leđima i dlaka po celom kupatilu, Beograđani se sa svojim četvoronožnim prijateljima mogu uputiti na Crveni krst, tačnije do prve samouslužne perionice za pse! 

U samouslužnoj perionici "Kupanjac", stacioniranoj u Metohijskoj ulici, svog psa možete oprati za nekoliko stotina dinara, ali jeftinije nego kada zakažete termin u jednom od beogradskih salona. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Kako je došao na ideju da pokrene ovaj biznis za 24sedam objasnio je Mateja Eremija koji je kazao da je ovakav primer prvi put video pre 10 godina u Londonu.

- Bilo mi je vrlo interesantno kada sam video samouslužnu perionicu prilikom posete Londonu, a nedavno mi se otvorila mogućnost i da je otvorim u Beogradu. Zamisao mi je da kupaonica bude mesto koje nije skupo, već dostupno svima i da bude praktično - naveo je Eremija za 24sedam

Naš sagovornik kaže da je samouslužna perionica praktična jer u njoj nema savijanja, samim tim ni bola u leđima, ali i nema prskanja vode i kompletnog haosa u kupatilu nakon kupanja ljubimaca.

24sedam/Katarina Mihajlović
Mateja Eremija

- Ranije sam imao velikog šnaucera i to je bilo strašno. Nakon svakog kupanja iza njega je ostajao haos u kupatilu. Upravo zbog toga je ova samouslužna perionica praktična. Kada smo otvorili ovo mesto, više niko od mojih u porodici nije pse kupao kod kuće - rekao je on. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Na pitanje kako pranje životinja funkcioniše, Eremija pojašnjava da minut košta 50 dinara. 

- To znači da je vlasnicima malih pasa za pranje potrebno između 200 i 300 dinara, dok je za kupanje velikih pasa potrebno izdvojiti oko 700 dinara. Svakako, varijanta je dosta jeftinija nego da psa vodite u salon na kupanje - kaže on.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Naš sagovornik ističe da je na mašini prvo dugme za dezinfekciju kade, ukoliko građani to žele. 

- Zatim idem šampon, regenerator, pa ukoliko neko želi i rastvorena ampula za krpelje i buve sa vodom koja ima dejstvo do 15 dana. Na kraju ide ispiranje i sušenje pasa uz pomoć industrijskog fena. Takođe, vlasnicima savetujemo da ponesu svoje peškire za ljubimce kako bi ubrzali proces sušenja - objašnjava on.  

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Takođe, on dodaje da u kupaonici postoji i lanac za malo nemirnije pse kako ne bi pokušali da izađu iz nje dok kupanje traje. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Ovde nam dolaze raznorazni ljudi, koji ne žele svaki čas da idu u salon ili čiji kučići ne vole nepoznate osobe. Nedavno nam je došao Kolumbijac sa velikom akitom. Ogromna je razlika u novcu, a osim kupanja na ovom mestu vlasnici i stvaraju vezu sa svojim psima, maze se i igraju - rekao je za 24sedam Eremija. 

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Kao pohvalnu stvar za sve vlasnike, naš sagovornik kaže da svi iza sebe ostave uredan i čist prostor. 

Osim redovnog kupanja, dodaje,  samouslužna perionica odlična je i za svakodnevnu upotrebu, kada se ljubimci isprljaju, uvaljaju u nešto ili kada je potrebno da im se samo operu šapice pre ulaska u stan. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike