Vozač došao pijan da vozi decu na ekskurziju, pa momentalno otpušten: I njegov kolega dobio otkaz!

29.05.2023

12:46

0

Direktorka škole je isto bila zabrinuta, pa je čak i predložila da se ekskurzija odloži, ali deca nisu bila saglasna - ispričala je jedna majka

Vozač došao pijan da vozi decu na ekskurziju, pa momentalno otpušten: I njegov kolega dobio otkaz!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Učenici osmog razreda OŠ "Jelena Ćetković" iz Beograda krenuli su juče ujutru na matursku ekskurziju sa dva i po sata zakašnjenja jer jedan vozač agencije "Trans jug" nije imao lekarsko uverenje, dok je drugi zamenski vozač došao da vozi decu pijan.

- U nedelju u osam sati trebalo je da đaci krenu na dvodnevnu matursku ekskurziju u Sombor i na Palić. Putovanje smo platili oko 15.000 dinara. S decom su došli i roditelji da ih isprate, ali nismo očekivali da će izbiti ovakav skandal. Pošto su išla dva autobusa, jedan od vozača nije imao lekarsko uverenje, tako da mu policija nije dozvolila da vozi. Agencija je pozvala drugog vozača, koji je došao pijan! - ispričala je jedna majka za Kurir, pa dodala:

- Svi smo bili uznemireni. Direktorka škole je isto bila zabrinuta, pa je čak i predložila da se ekskurzija odloži, ali deca nisu bila saglasna. Toliko su se danima radovala putovanju. Zahvaljući policiji, pijani vozač nije seo za volan. U protivnom, ko zna kakva je nesreća mogla da se desi - kazala je ona.

Dobili otkaze

Vozači autobusa prevozničke agencije "Trans jug", koja radi sa turističkom agencijom "Trans jug travel" koji juče nisu mogli da krenu na put jer jedan nije imao lekarsko uverenje, a drugi je bio pijan - su dobili otkaze.

Ovu informaciju je za Kurir potvrdila Nevena Stojić, direktorka "Trans jug travela".

- Vozači koji su juče napravili problem su momentalno otpušteni. Prvi vozač je na put poneo staro lekarsko uverenje, iako kod kuće ima važeće, ali ih je pobrkao. Zahvalili smo mu se na saradnji jer vozači dece ne smeju tako neodgovorno da se ponašaju. Za drugog vozača je ustanovljeno da ima 0,16 promila alkohola u krvi. Obzirom na to da decu sme da vozi samo osoba koja ima 0,00 promila, i on je odmah dobio otkaz. Bitno nam je da smo sve ispravili na mestu, bilo je nervoze jer se kasnilo, ali deci već nadoknađujemo sadržaj. Na žalost, nemamo uvid u to šta vozači rade u slobodno vreme, problem je saniran, odreagovali smo odmah - rekla je Stojić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike