Radovi menjaju trasu gradskog prevoza u Rakovici: Pogledajte kako će ubuduće saobraćati autobus 501

29.05.2023

12:47

0

Autor: Lj. S.

Informaciju su saopštili iz Sekretarijata za javni prevoz

Radovi menjaju trasu gradskog prevoza u Rakovici: Pogledajte kako će ubuduće saobraćati autobus 501
Ilustracija - Copyright Milos Tesic/ATAImages

Tokom radova na rekonstrukciji i izgradnji vodovodne mreže u Ulici oslobođenja u Rakovici, na delu od zone raskrsnice Ulice oslobođenja, Vladimira Vujovića i Vlastimira Lazarevića do zone raskrsnice Ulice oslobođenje i Kružnog puta Rakovica, doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Kako su oni istakli, radovi će se izvoditi po fazama i to:

Faza 2v – radovi na kolovozu Ulice oslobođenja (desna polovina kolovoza), na delu od zone raskrsnice sa Letićevom ulicom do zone raskrsnice sa Putem za kamenolom, gledano u smeru ka gradu. Tokom izvođenja radova vozila sa JLPP-a će se u zoni radova kretati preostalom širinom kolovoza od 4,7 metara, uz naizmenično propuštanje regulisano pokretnim semaforima i saobraćajnim znakovima. Radovi će se izvoditi od 30. maja do 8. juna.

24sedam/Luka Đorđija Talevski
 

Tokom izvođenja radova u ovoj fazi, menja se režim rada linije 501 i to tako što će vozila u smeru ka terminusu "Petlovo brdo" saobraćati trasom: Letićeva - Oslobođenja - Sretena Popovića - 13. oktobra - Palih boraca - Josipa Talarevića - 13. oktobra - Sretena Popovića - Oslobođenja i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom.

Privremeno se izmešta stajalište "Kijevo" za linije 47, 94, 501, 504 i 47N, gledano u smeru ka naselju Resnik. Ovo stajalište će biti izmešteno na poziciju koja se nalazi oko 50 metara posle zone raskrsnice sa Letićevom ulicom.

Faza 2b - radovi na kolovozu Ulice oslobođenja (leva polovina kolovoza), na delu od zone raskrsnice sa Letićevom ulicom do zone raskrsnice sa Putem za kamenolom, gledano u smeru ka gradu. Tokom izvođenja radova vozila sa JLPP-a će se u zoni radova kretati preostalom širinom kolovoza od 3,5 metara, uz naizmenično propuštanje regulisano saobraćajnim znakovima. Radovi će se izvoditi od 9. do 18. juna.

Tokom izvođenja radova u ovoj fazi, menja se režim rada linija 501 tako što će vozila sa linije 501 u smeru ka terminusu "Petlovo brdo" saobraćati sledećom trasom: Letićeva - Oslobođenja - Sretena Popovića - 13. oktobra - Palih boraca - Josipa Talarevića - 13. oktobra - Sretena Popovića - Oslobođenja i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom, navodi se u saopštenju Sekretarijata za javni prevoz.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike