Incident na ekskurziji: U TikTok izazovu povređen učenik! Dvojica đaka nisu krivično odgovorni, pa kažnjeni ukorom

17.05.2023

10:15

0

U izveštaju škole piše da je dečak povređen u večernjim satima 20. aprila, nakon učeničke žurke, kada su igrali "igru udaranja"

Incident na ekskurziji: U TikTok izazovu povređen učenik! Dvojica đaka nisu krivično odgovorni, pa kažnjeni ukorom
Ilustracija - Copyright Profimedia

Učenik sedmog razreda bjelopoljske Osnovne škole “Aleksa Bećo Đilas” vratio se sa ekskurzije povređen, a modrice je dobio u “igri udaranja” - izazovu sa TikToka.

Dvojica učenika, koja su ga povredila, kažnjena su ukorom. Krivično nisu odgovorni, jer nemaju navršenih 14 godina, pišu podgoričke Vijesti.

Iz Uprave policije im je, navode, rečeno da je dečak povređen na Ivanovim koritima 20. aprila, nakon učeničke žurke, a slučaj je prijavio Centar za socijalni rad (CSR). Rečeno je da su slučaj roditelji prijavili školi, a direktor te vaspitno-obrazovne ustanove, Marko Šćekić nakon sednice tima za vršnjačko nasilje obavestio je CSR,.

U izveštaju škole, u koji su Vijesti imale uvid, piše da je dečak povređen u večernjim satima 20. aprila, nakon učeničke žurke, kada su igrali "igru udaranja".

”Prvo su dva dečaka započela igru, a ubrzo im se pridružio treći. Nakon udaranja, dečaku su ostali tragovi po telu. Događaj je posmatralo više đaka, ali nastavnici koja je držala otvorena vrata osim uobičajenog dečjeg žagora nije primetila ništa neuobičajeno, a ubrzo je i prekinula njihovo druženje i poslala ih na spavanje.

Slučaj, kako piše u izveštaju, niko nije prijavio, ni kada je nastavnica ujutro pitala decu da li je sve u redu.

Oni su, nakon ekskurzije, predati roditeljima 21. aprila, u večernjim satima”, piše u izveštaju.

Dodaje se da je iste noći nastavnicu pozvala majka jednog učenika i saopštila da je njen sin sa ekskurzije došao sa modricama po telu, a nastavnica je o tome obavestila direktora škole i pedagoga.

U Izveštaju se dalje navodi da je Tim za vršnjačko nasilje obavestio Centar za socijalni rad o preduzetim koracima i postupcima, a izrečena je vaspitna mera prema učenicima za koje se sumnja da su vršili nasilje, za dva učenika - ukor nastavničkog veća. 

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike