Briga o mentalnom zdravlju: Pozorište "Dadov" ustupilo svoje prostorije za potrebe pružanja psihosocijalne podrške

27.05.2023

15:28

0

Zgrada je opremljena, ima internet, a baletska i pomoćna sala su adekvatne za aktivnosti koje ekspertski tim planira da sprovede

Briga o mentalnom zdravlju: Pozorište "Dadov" ustupilo svoje prostorije za potrebe pružanja psihosocijalne podrške
Ilustracija - Copyright Unsplash/TienDat Nguyen

Radna grupa za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih Vlade Srbije svakodnevno sprovodi aktivnosti psihosocijalne podrške deci, roditeljima i nastavnicima u osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Beograda, u okviru Projekta krizne psihosocijalne podrške zajednici, čiji je nosilac Institut za mentalno zdravlje.

Radna grupa je identifikovala potrebe za pružanjem psihosocijalne podrške zajednici i tokom letnjeg raspusta, u adekvatnom prostoru, a van prostorija škola.

Nedavno renovirane prostorije Omladinskog pozorišta "Dadov" adekvatne su za ovu vrstu aktivnosti, jer je zgrada opremljena, ima internet, a baletska i pomoćna sala su adekvatne za aktivnosti koje ekspertski tim planira da sprovede. 

Radna grupa zahvalila je v. d. direktora Omladinskog pozorišta "Dadov" Vladimiru Mijoviću na spremnosti da se prostor ove veoma značajne kulturne ustanove ustupi i besplatno koristi do prvog septembra za potrebe pružanja psihosocijalne podrške u zajednici.

U cilju bezbednosti budućih aktivnosti, pomagači koji će pružati psihosocijalnu i savetodavnu podršku u individualnom, porodičnom i grupnom radu sa decom, roditeljima i nastavnicima, unapred će upravi "Dadova" dostavljati raspored rada pomagača i njihove podatke.

Za đake je predviđeno da imaju kod sebe đačku knjižicu, a odrasli ličnu kartu, navodi se u dopisu radne grupe dostavljenom "Dadovu", uz napomenu da je pristup medija zabranjen, kao i snimanje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike