Apel Beograđanima: "Ne ulazite u gradske fontane i ne pijte vodu iz njih"

26.05.2023

10:10

0

Sugrađani mogu da ugase žeđ na jednoj od 191 javne česme, a pored 42 fontane mogu da nađu utočište od vrućine

Apel Beograđanima: "Ne ulazite u gradske fontane i ne pijte vodu iz njih"
Ilustracija - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" apelovalo je danas na sve sugrađane da ne ulaze u gradske fontane, i ukazalo da voda u njima nisu za piće.

- Pozivamo sve Beograđane, a ne samo maturante, da se primereno ponašaju kada dolaze do fontana i da iz bezbednosnih razloga ne ulaze u njih zbog niza instalacija koje postoje u fontanama, a i zbog štete koja se stvara tom prilikom - izjavio je Vladislav Stojanović, iz "Vodovoda i kanalizacije".

On je dodao da nisu samo maturanti ti koji ulaze u gradske fontane kada je period kraja školske godine, jer i drugi sugrađani to čine tokom celog leta i postoji mogućnost da dođe do povređivanja.

- U fontanama se nalazi čitav niz instalacija, kako vodovodnih tako i strujnih, a u vodi se nalazi posebna hemija koja služi da voda ostane što duže čista i bistra. Pozivamo Beograđane da ne uvode svoje ljubimce u fontane - rekao je Stojanović.

On je upozorio da voda u fontanama nije za piće.

Stojanović je napomenuo da se često pored fontana nalaze i česme, poput one na Trgu Nikole Pašića.

Prema njegovim rečima, fontana "Vrelo života" pored Beograđanke je predviđena kao voda za piće i iz mlazeva može da se pije i to je jedina takva od svih gradskih fontana, kojih je ukupno 42 u Beogradu.

- Dve ekipe "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" svakodnevno održavaju fontane u dve smene. Obilaze sve instalacije i pumpe, ali i javni prostor oko fontana. Sugrađani mogu da ugase žeđ na jednoj od 191 javne česme, a pored 42 fontane mogu da nađu utočište od vrućine, te ih molimo da budu odgovorni prema njima i poštuju javni prostor u kojem se nalaze - rekao je Stojanović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike